Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vojtěch Vanda
22. listopadu 2023 11:03
Čas čtení 0:59

Rozlosování EURO 2024 se blíží. Koukni, proti komu by Česko mohlo hrát

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Rozlosování EURO 2024 se blíží. Koukni, proti komu by Česko mohlo hrát
Zdroj: Stephen Pond/Getty Images

Rozlosování základních skupin EURO 2024 se blíží. Po úspěšném zdolání poslední překážky za postupem v podobě zápasu s Moldavskem se Česko může těšit na své další působení v kontinentálním turnaji. V rozlosování je ve třetím koši.

Turnaj, který se odehraje u sousedů v Německu, poběží v klasickém rozdělení do šesti skupin po čtyřech celcích s tím, že první dva z nich postupují do vyřazovací fáze. Ty následně doprovodí ještě čtyři nejlepší celky na třetích místech.

Do skupin se budou reprezentace vybírat během rozlosování, které proběhne 2. prosince od 18:00 v Hamburku. Kvůli ne zrovna přesvědčivým výsledkům z kvalifikace se Česko dostalo do třetího koše, ve kterém mu dělají společnost „oblíbení“ Nizozemci, jež reprezentace na minulém Euru vyřadila v osmifinále. Kromě nich se Češi ve skupině nesetkají ani s Chorvatskem, Skotskem, Slovenskem a Slovinskem.

8. září 2023 6:00 Čas čtení 5:37 Hraje fotbal za Spartu a stará se o malého syna. Čas pro sebe trávím na hřišti, říká Petra Vyštejnová Hraje fotbal za Spartu a stará se o malého syna. Čas pro sebe trávím na hřišti, říká Petra Vyštejnová

Což neznamená, že se můžeme vyhnout „skupinám smrti“. Ostatně minimálně jednu z nejlepších reprezentací světa do skupiny dostaneme. V koši A se totiž nachází nejlepší celky kvalifikace – Portugalsko, Španělsko, Anglie, Francie, Belgie a pořádající Německo. Překvapením koše B je jistě Albánie, která postoupila do turnaje ze stejné kvalifikační skupiny jako Česko, ale díky lepšímu vzájemnému zápasu se umístila na první příčce.

Dalšími členy „béčka“ jsou Rumunsko, Maďarsko, Dánsko, Turecko a Rakousko. Přímo vydřený postup na Euro mají obhájci titulu z Itálie, kteří až po remíze s Ukrajinou postoupili na turnaj a zařadili se do čtvrtého koše. V něm jsou také nebezpeční Srbové a Švýcaři. Poslední tři místa pak obsadí celky, které se utkají v baráži. O místa se poperou například Polsko, Wales, Ukrajina nebo Island.

Baráž A:
Polsko – Estonsko
Wales – Finsko/Ukrajina/Island

Baráž B:
Izrael – Ukrajina/Island
Bosna a Hercegovina – Finsko/Ukrajina

Baráž C:
Gruzie – Lucembursko
Řecko – Kazachstán
Domů
Sdílet
Diskuse