Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Mrázek
24. listopadu 2023 10:12
Čas čtení 0:40

Na lyže v listopadu? Kousek od Prahy už máš možnost vyzkoušet první sníh

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Na lyže v listopadu? Kousek od Prahy už máš možnost vyzkoušet první sníh
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Sezona 2023/2024 zahájena, píše první český areál Monínec nedaleko Prahy.

Z dat webu Kam za sněhem vyplývá, že konec listopadu bývá zpravidla tou dobou, kdy se v Česku otevírají první lyžařské areály. Začátky plnohodnotné zimní sezony většinou připadají až na prosinec, na technickém sněhu se ale v roce 2021 lyžovalo už od 27. listopadu, a loni si dokonce lyžaři mohli na přírodní sníh vyrazit už 18. listopadu. A příliš dlouhé čekání nezažijí nadšenci do klouzání se po sněhové pokrývce ani letos.

23. listopadu 2023 10:26 Čas čtení 1:14 Teploty pod nulou, sníh a silný vítr. O víkendu se teple obleč, v platnosti je i výstraha Teploty pod nulou, sníh a silný vítr. O víkendu se teple obleč, v platnosti je i výstraha

Areál Monínec nedaleko Prahy už totiž letošní sezonu zahájil, momentálně si tam tak návštěvníci můžou vyrazit mezi úterým a sobotou na večerní lyžovačky od 18:00 do 21:00, případně o víkendech od pátku do neděle na denní lyžování od 9:00 do 16:00.

Skipas je součástí systému Gopass, můžeš si ho tak zařídit z pohodlí domova. Cena se pohybuje v rozmezí od 380 do 1 560 korun podle typu osoby (dospělý, dítě, junior, senior) a taky délky lyžování. Lze na ni pak uplatnit různé slevy.

Sněhové podmínky:

Výška sněhu: 50–80 centimetrů
Nový: 5 centimetrů
Typ sněhu: technický
Mimo sjezdovku: 0 centimetrů
Domů
Sdílet
Diskuse