Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Mrázek
24. listopadu 2023 v 11:04
Čas čtení 0:51

O víkendu poprvé pocítíš opravdovou zimu. Napadne až 30 centimetrů sněhu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
O víkendu poprvé pocítíš opravdovou zimu. Napadne až 30 centimetrů sněhu
Zdroj: TASR/AP

Po relativně teplém ránu se začne v pátek ochlazovat. O víkendu pak naplno pocítíme opravdové zimní počasí.

V pátek začne do Česka proudit studený vzduch od severu až severozápadu, který přinese výrazný propad teplot vzduchu. K ochlazování by mělo dojít už v poledne a pak během odpoledne – večer se bude teplota pohybovat už jen kolem nuly. Jinak bude oblačno až zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky, na horách sněžení.

24. listopadu 2023 v 10:12 Čas čtení 0:40 Na lyže v listopadu? Kousek od Prahy už máš možnost vyzkoušet první sníh Na lyže v listopadu? Kousek od Prahy už máš možnost vyzkoušet první sníh

V sobotu pak bude oblačno až zataženo, místy sněžení nebo sněhové přeháňky, v těch nejnižších polohách i déšť se sněhem. Ranní teploty nula až minus čtyři stupně. Na některých místech se může tvořit náledí a je třeba sledovat výstrahy. Denní teploty se budou pohybovat od minus jednoho až ke třem stupňům. Zpočátku dne větrno.

Že by ses měl*a o víkendu na jakékoli procházky nebo výlety teple obléct, pak dokládá i předpověď na neděli. Závěr víkendu bude oblačný až zatažený, místy sněžení nebo sněhové přeháňky. Ranní teploty nula až minus šest stupňů. Denní teploty minus dva až tři stupně. Podobně tomu pak bude i ve zbytku listopadu.

Domů
Sdílet
Diskuse