Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Mrázek
24. listopadu 2023 v 12:45
Čas čtení 0:28

Desítky tisíc domácností v Praze jsou bez tepla a teplé vody. Kdy dojde k opravě?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Na východě Prahy došlo v pátek k neplánované odstávce tepla. Okolo 25 tisíc domácností je nyní bez tepla a teplé vody kvůli špatnému těsnění topného vedení v pražské Krči.

Podle společnosti Pražská teplárenská je důvodem přerušených dodávek tepla netěsnost na primárním topném vedení. „Jsou omezeny dodávky topné vody, a tudíž je výpadek jak ve vytápění, tak v dodávkách teplé vody,“ popsal Novinkám důvod výpadku dodávek manažer Pražské teplárenské Pavel Maďar.

24. listopadu 2023 v 9:31 Čas čtení 0:35 Do centra Prahy už si v noci autem nezajedeš. Radnice zavedla nové omezení a bude vybírat pokuty Do centra Prahy už si v noci autem nezajedeš. Radnice zavedla nové omezení a bude vybírat pokuty

Bez dodávek by tak nyní měli být lidé v Krči, na Lhotce, v Kamýku a Modřanech. Na opravách se pak pracuje, několik hodin to však potrvá. Tepla by se měli dočkat až během pátečního večera.

Výpadek mimochodem postihl i nedaleký Institut klinické a experimentální medicíny, zařízení je na takové případy každopádně připraveno a byla zde zprovozněna záložní plynová kotelna. Výpadek dodávek se naopak nedotkl fakultní Thomayerovy nemocnice, která z důvodu šetření jede na vlastní plynovou kotelnu neustále.

Ilustrační foto.
Ilustrační foto. Zdroj: Unsplash/he gong/volně k užití
Domů
Sdílet
Diskuse