Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Mrázek
24. listopadu 2023 9:31
Čas čtení 0:35

Do centra Prahy už si v noci autem nezajedeš. Radnice zavedla nové omezení a bude vybírat pokuty

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Do centra Prahy už si v noci autem nezajedeš. Radnice zavedla nové omezení a bude vybírat pokuty
Zdroj: mapy.cz/Dušan Gejdoš

Radnice Prahy 1 nechala nainstalovat značky zakazující vjezd do velké části Starého Města mezi desátou večer a šestou hodinu ranní.

Novinka si klade za cíl omezit hluk v centru, který údajně rušil místní obyvatele. Nová opatření tak fakticky zahrnují celou oblast mezi Dvořákovým nábřežím, Pařížskou, Staroměstským náměstím a Revoluční.

23. listopadu 2023 13:07 Čas čtení 1:07 Vánoční trhy 2023: Koukni, kdy se v českých městech rozsvítí sváteční stromky Vánoční trhy 2023: Koukni, kdy se v českých městech rozsvítí sváteční stromky

Vozidla dopravní obsluhy, místních lidí nebo třeba taxi či Uber budou do ulic centra stále moct vjet, každého však mohou zastavit strážníci a zkontrolovat, zda má důvod na místě být. „Tohle je fakt velký. Začal platit noční zákaz vjezdu bezmála do poloviny Starého Města,“ uvedl k novému omezení zastupitel Prahy 1 Filip Lachmann.

Nového značení už si začali všímat i uživatelé sociálních sítí, kteří pochopitelně vyjádřili své obavy. Část lidí kritizuje radnici zejména proto, že novinku zavedla bez dostatečného upozornění široké veřejnosti. Vše bylo konzultováno pouze s městskou policií, která má nyní za úkol dodržování těchto opatření kontrolovat.

Anketa:
Líbí se ti nový zákaz omezující noční vjezd do centra?
Jo, konečně tam bude klid!
Ne, je to nesmysl...
Stejně to lidi budou obcházet, takže zbytečnost.
Jo, konečně tam bude klid!
22 %
Ne, je to nesmysl...
59 %
Stejně to lidi budou obcházet, takže zbytečnost.
19 %
Domů
Sdílet
Diskuse