Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
29. listopadu 2023 16:14
Čas čtení 0:56

Policie pátrá po jednom z nejhledanějších mužů v Evropě, vedl drogový sklad v Liberci. Nepoznáváš ho?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Policie pátrá po jednom z nejhledanějších mužů v Evropě, vedl drogový sklad v Liberci. Nepoznáváš ho?
Zdroj: Policie České republiky

Policisté žádají veřejnost o pomoc s pátráním po uprchlém Vilému Kováčovi, který dříve vedl velký drogový sklad v Liberci. Zatímco jeho kolega již sedí ve vazbě v Německu, Kováč je stále na útěku.

Vilém Kováč je významným aktérem případu Krone, ve kterém šlo o nelegální obchod s kokainem a hašišem. Tento obchod podle policistů dosahoval tunového množství. Europol dokonce Kováče zařadil na seznam padesáti nejhledanějších osob v Evropě. Jiný hlavní aktér, cizinec s kontakty na narkobarony, se v současné době nachází ve vazbě v sousedním Německu.

Devětatřicetiletý Kováč je obviněn z organizování rozsáhlé drogové trestné činnosti. Podle policistů poskytoval dalším mezinárodním zločineckým skupinám logistiku a neoprávněně přechovával narkotika. Činil tak díky své organizované skupině, kterou okolo sebe postupně vybudoval. 

Drogy v banánech i plechovkách s tuňákem

Kováč minimálně od roku 2018 v Liberci v podstatě vedl drogový velkosklad, odkud se narkotika pašovala v banánech, plechovkách s tuňákem, kufrech, železné rudě, žulových deskách či papírových podtáccích. Pachatelé tam uskladnili více než tunu kokainu a tři a půl tuny hašiše. Hodnota pašovaných drog přesahovala několik miliard.

25. listopadu 2023 17:38 Čas čtení 0:46 Děsivá droga fentanyl mění lidi v „zombies“. Spojené státy chtějí smrtící látku dostat z ulic Děsivá droga fentanyl mění lidi v „zombies“. Spojené státy chtějí smrtící látku dostat z ulic

Policie žádá občany o jakékoli informace, které by mohly vést ke Kováčově dopadení, na svém webu zveřejnili také možné varianty jeho aktuální podoby. Informace lze podávat prostřednictvím linky 158. V případě odsouzení hrozí Kováčovi výjimečný trest s horní hranicí trestní sazby až 24 let vězení. 

Poslední dostupná podoba Viléma Kováče.Jedna z dostupných fotografií Viléma Kováče.Jedna z možných podob Viléma Kováče. Jedna z možných podob Viléma Kováče.
Zobrazit galerii
(12)
Domů
Sdílet
Diskuse