Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Anna Peclová
30. listopadu 2023 15:29
Čas čtení 0:54

Kam na běžky? O víkendu napadne nový sníh, někde až 35 centimetrů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Kam na běžky? O víkendu napadne nový sníh, někde až 35 centimetrů
Zdroj: Unsplash/phillip belena/volně k užití

Web Kam za sněhem monitoruje podmínky pro lyžování v Česku. Tohle jsou nejoblíbenější místa, kde se milovníkům běžkování bude určitě líbit.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal ve čtvrtek novou výstrahu před sněhovou pokrývkou. Je v platnosti od pátku do neděle pro Prahu, Pardubický, Jihomoravský, Olomoucký, Zlínský a Moravskoslezský kraj, pro Vysočinu a také vybrané části Středočeského, Plzeňského a Královéhradeckého kraje. V nich meteorologové očekávají většinou deset až 25 centimetrů, ojediněle až 35 centimetrů nového sněhu.

Kam vyrazit na běžky?

Mapa na webu Kam za sněhem pokrývá ty nejoblíbenější běžkařské oblasti. Lidé sdělují aktuální informace ohledně Jizerských hor, Krkonoš, Beskyd, Šumavy, Jeseníků, Krušných hor nebo Vysočiny. 

Například Jizerská magistrála v centrální části Jizerských hor patří k nejnavštěvovanějším areálům pro běh na lyžích v Česku a je známá pravidelnou strojovou úpravou běžeckých stop o celkové délce přes 180 kilometrů. Úprava tamních běžkařských tratí by podle oficiálního webu měla začít už ve čtvrtek.

Web Kam za sněhem monitoruje stav běžeckých stop a sněhu nejen na horách. O aktuálních podmínkách na tratích na webu informují sami lyžaři a lyžařky, kteří přidávají vlastní zkušenosti.

Na Vysočině najdeš největší množství upravovaných stop poblíž Nového Města na Moravě. I tam už úpravy tratí probíhají, dokonce od středy. Na běžkování už se podle informací na webu Kam za sněhem pomalu vydávají i lidé v Beskydech do lyžařského centra Pustevny.

27. listopadu 2023 13:15 Čas čtení 0:51 VIDEO: Tohle je nová olympijská kolekce pro Paříž 2024. Můžeš si pořídit mikinu, tričko i klobouk VIDEO: Tohle je nová olympijská kolekce pro Paříž 2024. Můžeš si pořídit mikinu, tričko i klobouk

A co oblíbená Šumava? Tam ve středu upravili tras hned několik, například trasu Kvilda – Horská Kvilda nebo cestu Prameny Vltavy – Bučina. Úpravy dalších tratí budou následovat.

Domů
Sdílet
Diskuse