Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
2. prosince 2023 7:30
Čas čtení 0:35

Znáš svůj bodový stav řidiče a víš, kdy ti propadne pas? Konečně to zjistíš v aplikaci

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Znáš svůj bodový stav řidiče a víš, kdy ti propadne pas? Konečně to zjistíš v aplikaci
Zdroj: Unsplash/ConvertKit

Digitální a informační agentura spustila novou podobu Portálu občana. Jednoduše si teď zařídíš výpis z trestního rejstříku a nastavíš upozornění na konec řidičáku.

Portál občana, který umožňuje vyřešit služby státu online, od minulého týdne zjednodušuje přístup ke zjištění bodového stavu řidiče, zařízení výpisu z živnostenského listu či trestního rejstříku zdarma či nastavení upozornění na konec platnosti občanského i řidičského průkazu. Zlepšila se také přehlednost a propojení datových stránek.

„Rozhodli jsme se pro redesign Portálu občana. Je tak uživatelsky přívětivější, přehlednější a výrazně zjednodušuje komunikaci se státem v mnoha ohledech,“ komentuje změnu místopředseda vlády pro digitalizaci Ivan Bartoš (Piráti).

Portál poskytuje uživatelům přístup k více než 600 službám státu a využívá ho téměř milion Čechů. Spolu s ním prošla proměnou také Identita občana, jejímž prostřednictvím se lze ke službám státu přihlásit.

Novinkou, která se objeví začátkem příštího roku, bude možnost spravovat své eDoklady přímo v Portálu občana. Dále se chystá zavedení upozornění na změnu bodového konta řidiče, online registraci do systému DROZD, výpis z evidence občanských průkazů a cestovních pasů a další.

Domů
Sdílet
Diskuse