Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
2. prosince 2023 v 11:13
Čas čtení 0:26

Čtyři Češi jsou ve Skotsku obviněni ze znásilnění 16leté dívky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Čtyři Češi jsou ve Skotsku obviněni ze znásilnění 16leté dívky
Zdroj: Getty Images/Jeff J Mitchell

Ke znásilnění mělo dojít po zápase Evropské ligy 9. listopadu mezi Glasgow Rangers a pražskou Spartou. Po obvinění byli všichni vzati do vazby, tři z nich už byli propuštěni. Jedním z důkazů jsou videonahrávky v mobilu.

„Mohu potvrdit, že byli na kauci propuštěni dva ze čtyř obviněných a jeden již dříve ze zdravotních důvodů. Náš zastupitelský úřad v Londýně a generální konzulát v Manchesteru jsou po celou dobu v kontaktu s rodinami dotyčných,“ sdělil ve čtvrtek Novinkám ministr zahraničí Jan Lipavský.

2. prosince 2023 v 9:16 Čas čtení 1:05 Peníze dárců utrácel za OnlyFans. Sněmovna reprezentantů teprve pošesté v historii vyloučila jednoho ze svých členů Peníze dárců utrácel za OnlyFans. Sněmovna reprezentantů teprve pošesté v historii vyloučila jednoho ze svých členů

Kdo jsou čtyři obvinění?

Identitu všech obviněných úřady nezveřejnily, známá je zatím jen jedna. Ve čtvrtek se po třech týdnech ve vazbě vrátil ze Skotska zpět do Česka spolumajitel cateringové společnosti Martin Pánek. Jeho advokát Filip Seifert pro Super.cz označil případ za nedorozumění. Advokát manžela prezidentky Miss ČR Taťány Marakenko dále uvedl, že propuštění Pánka ukazuje, že Skotsko nepovažuje za nezbytné jeho přítomnost při vyšetřování.

Domů
Sdílet
Diskuse