Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Samuel Valent TASR
2. prosince 2023 v 9:16
Čas čtení 1:05

Peníze dárců utrácel za OnlyFans. Sněmovna reprezentantů teprve pošesté v historii vyloučila jednoho ze svých členů

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Peníze dárců utrácel za OnlyFans. Sněmovna reprezentantů teprve pošesté v historii vyloučila jednoho ze svých členů
Zdroj: TASR/AP

Pro jeho vyloučení hlasovalo celkem 311 členů Sněmovny, proti 114.

Americká Sněmovna reprezentantů v pátek odhlasovala vyloučení kongresmana George Santose ze svých řad poté, co vypukl skandál ohledně jeho využívání ukradených peněz od dárců na kampaň k nákupu luxusního zboží, dovolených nebo pornografických služeb typu OnlyFans. Informovaly o tom tiskové agentury AP, DPA a AFP.

Santose, který byl zvolen za Republikánskou stranu ve státě New York, v pátečním hlasování odmítlo také více než sto jeho spolustraníků. Pro jeho vyloučení hlasovalo celkem 311 členů Sněmovny reprezentantů, za něj se postavilo pouze 114 z nich. Potřebná byla dvoutřetinová většina. Stal se tak teprve třetím členem Sněmovny reprezentantů od americké občanské války, který byl zbaven mandátu. Celkově je šestým vyloučeným členem z dolní komory a zároveň prvním, který nebyl zatím trestně odsouzen ani usvědčen z velezrady.

1. prosince 2023 v 16:31 Čas čtení 0:27 Google chystá velkou novinku. Testuje funkci, která by ti mohla ušetřit čas Google chystá velkou novinku. Testuje funkci, která by ti mohla ušetřit čas

Pětatřicetiletý Santos se do Kongresu dostal v loňských volbách a jeho úspěch v New Yorku pomohl republikánům získat ve Sněmovně reprezentantů těsnou většinu. Brzy se však ukázalo, že celý jeho životopis je falešný: od dosaženého vzdělání, náboženského přesvědčení a osobního života až po profesní kariéru, píše agentura AFP. Jak připomíná agentura AP, vymyslel si například svůj židovský původ, úspěchy v kariéře na Wall Street i to, že byl na vysoké škole volejbalovou hvězdou.

Etický výbor Sněmovny reprezentantů i policejní vyšetřovatelé ho obvinili z podvodu na dárcích, úvěrového podvodu, praní špinavých peněz a krádeže identity dárců kampaně. Pod falešnou identitou vybral z bank tisíce dolarů pomocí kreditních karet dárců. Peníze údajně použil mimo jiné na injekce botoxu.

1. prosince 2023 v 15:11 Čas čtení 0:34 Na obloze se objevil tajemný druh polární záře. Stojí za ním Elon Musk Na obloze se objevil tajemný druh polární záře. Stojí za ním Elon Musk

Santos obvinění na plénu odmítl. Uvedl, že kongresmani budou jednoho dne litovat, že svého kolegu zbavili mandátu, aniž by mu umožnili řádně se obhájit, a to ke škodě voličů, kteří ho do Kongresu vyslali.

Domů
Sdílet
Diskuse