Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Fábryová
5. prosince 2023 v 20:00
Čas čtení 0:24

Čínu děsí epidemie „bílých plic“, která se dostala i do Evropy. Postihuje hlavně jednu skupinu lidí

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

V Číně mají zase problémy s přeplněnými nemocnicemi. Zažívají velký příliv pacientů v souvislosti se syndromem bílých plic, který postihuje hlavně děti.

První pacienti se objevili i v Evropě. Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) však pandemie nehrozí, informuje britský portál Daily Mail.

Podle WHO může za rostoucí počet dětských pacientů dlouhotrvající karanténa, která zbavila děti imunity a činí je tak náchylnějšími k onemocnění. Čínské úřady již doporučují obyvatelům, aby nosili respirátor a udržovali si bezpečnou vzdálenost. WHO vyzývá čínskou vládu, aby v případě epidemie postupovala transparentně.

Čínští představitelé tvrdí, že žádná nová nemoc nebyla zjištěna a že případy jsou naopak způsobeny opětovným výskytem jiných onemocnění, jako je chřipka a RS virus.

Řadu nemocných hlásí Francie a vysoký počet pacientů se zápalem plic zaznamenali také Nizozemci a Dánové. 

Covid 19 Čína koronavírus
Zdroj: Getty Images/Bloomberg
Domů
Sdílet
Diskuse