Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
7. prosince 2023 7:26
Čas čtení 0:56

Biatlon pokračuje v Hochfilzenu: Koukni na kompletní program

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Biatlon pokračuje v Hochfilzenu: Koukni na kompletní program
Zdroj: Český biatlon/Petr Slavík

Světový pohár v biatlonu se po svém startu ve Švédsku přesouvá do rakouského Hochfilzenu, kde budou závody probíhat od 8. do 10. prosince.

Druhá etapa Světového poháru v biatlonu odstartuje v pátek 8. prosince sprinty, na které v sobotu navážou stíhací závody. Rakouský program zakončí ženské i mužské štafety, které se uskuteční v neděli.

Švédská zastávka se nejlépe vydařila zejména německému týmu. Žlutý trikot pro nejlepší závodnici aktuálně drží Franziska Preuss, mezi muži odjíždí do Rakouska ve vedoucí pozici její týmový kolega Philipp Nawrath. Kdo zatím zůstává za očekáváním, jsou favorizované tváře. Obhájce celkového vítězství Johannes Thingnes Bø z Norska je aktuálně až osmý, loňská jednička Julia Simon z Francie dokonce až 14.

29. listopadu 2023 13:03 Čas čtení 0:58 Biatlonový reportér Tomáš Lachman je po těžkém úrazu, komentovat závody bude bývalá hvězda tohoto sportu Biatlonový reportér Tomáš Lachman je po těžkém úrazu, komentovat závody bude bývalá hvězda tohoto sportu

Ve Švédsku se v individuálních závodech příliš nedařilo loni nejlépe postavené Češce Markétě Davidové, která v závodech zaznamenala 44., 37. a 18. místo. Nejzkušenější český biatlonista Michal Krčmář byl 14., poté přidal 25. a 37. místo. V Hochfilzenu ho doplní Adam Václavík, Jonáš Mareček, Jakub Štvrtecký či Mikuláš Karlík. V ženské nominaci nechybí kromě Davidové Jessica Jislová, Tereza Voborníková, Lucie Charvátová či Tereza Vinklárková.

Program Světového poháru v biatlonu v Hochfilzenu:

DatumČasZávod
Pátek 8. prosince11.30Sprint – muži (10 km)
Pátek 8. prosince14.25Sprint – ženy (7,5 km)
Sobota 9. prosince12.15Stíhací závod – muži (12,5 km)
Sobota 9. prosince14.45Stíhací závod – ženy (10 km)
Neděle 10. prosince11.30Štafeta mužů (4 × 7,5 km)
Neděle 10. prosince14.15Štafeta žen (4 × 6 km)
1. prosince 2023 7:00 Čas čtení 4:04 Sport v prosinci: Na závěr roku nás čeká mistrovství světa hokejistů do 20 let i pořádná porce biatlonu Sport v prosinci: Na závěr roku nás čeká mistrovství světa hokejistů do 20 let i pořádná porce biatlonu

Závody Světového poháru každoročně přenáší živě stanice České televize ČT Sport. Všechny přenosy je možné zhlédnout také ze záznamu.

Domů
Sdílet
Diskuse