Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vincenc Novák
29. listopadu 2023 13:03
Čas čtení 0:58

Biatlonový reportér Tomáš Lachman je po těžkém úrazu, komentovat závody bude bývalá hvězda tohoto sportu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Biatlonový reportér Tomáš Lachman je po těžkém úrazu, komentovat závody bude bývalá hvězda tohoto sportu
Zdroj: Adam PrettyBongarts/Getty Images

Až do neděle 3. prosince se ve švédském Östersundu koná tradiční Světový pohár v biatlonu a při té příležitosti se divákům a divačkám České televize představí coby spolukomentátorka Gabriela Soukalová.

Reportér a komentátor Tomáš Lachman je hvězdou českých sportovních přenosů. V uplynulých letech si u diváků díky své energii vysloužil popularitu a jeho tvář si lidé spojují zejména s biatlonem. V nastávající sezoně se však kvůli následkům pádu ze schodů na obrazovkách neobjeví, informoval deník Blesk

22. listopadu 2023 14:51 Čas čtení 0:42 Biatlon 2023/2024: Toto je kompletní program prvních závodů Světového poháru Biatlon 2023/2024: Toto je kompletní program prvních závodů Světového poháru

„V týmu biatlonových komentátorů se bohužel neobjeví Tomáš Lachman, který se zotavuje po těžkém úraze a jehož návrat není v tuto chvíli možný,“ uvedla pro Blesk mluvčí České televize Vendula Krejčová. Lachman podle deníku v uplynulých měsících zůstával na lůžku a na své okolí prakticky nereagoval. V poslední době se prý jeho stav naštěstí zlepšuje. 

Komentování se nově zhostí Soukalová

V České televizi se ale coby komentátorka nově představí držitelka tří medailí z olympijských her a dvojnásobná mistryně světa Gabriela Soukalová, která v minulosti moderovala například pořad Showtime na stanici Prima. Svoji premiéru v nové roli si podle serveru iDnes.cz odbude ve středečním Biatlonovém studiu na ČT Sport. Závody bude komentovat společně s Tomášem Jílkem, kterého diváci znají především díky přenosům z cyklistických závodů Tour de France a který také komentuje hokejové přenosy.

25. listopadu 2023 14:00 Čas čtení 0:10 KVÍZ: Biatlon je tady. Pamatuješ si největší české úspěchy? KVÍZ: Biatlon je tady. Pamatuješ si největší české úspěchy?

Světový pohár pokračuje ve středu štafetou žen na 4 × 6 kilometrů, která začíná v 15:20, ve čtvrtek se v 15:20 odehraje štafeta mužů. V pátek ve 14:45 následuje sprint žen, mužský sprint pak bude na programu v sobotu ve 14:45. Program v Östersundu v neděli ve 14:00 zakončí stíhací závod žen, na který v 16:00 naváže stíhací závod mužů. Následně se biatlonový kolotoč přesune do Rakouska.

Domů
Sdílet
Diskuse