Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
8. prosince 2023 v 9:12
Čas čtení 0:47

Brněnský Čedok u nádraží zavírá. Co nahradí ikonickou pobočku?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Brněnský Čedok u nádraží zavírá. Co nahradí ikonickou pobočku?
Zdroj: Wikimedia Commons/volně k použití

Jedna z nejstarších poboček cestovní kanceláře Čedok zavřela. Město Brno momentálně hledá nájemce. Co si ve funkcionalistickém domě vedle nádraží představují politici?

„Pokračujeme v dlouhodobém plánu, aby naše pobočky v České republice a na Slovensku byly v jednotném designu, moderní, reprezentativní a klienti se v nich cítili příjemně,“ řekla pro iDNES.cz mluvčí Čedoku Kateřina Pavlíková. Pobočku u hlavního nádraží uzavřeli na konci srpna.

7. prosince 2023 v 18:21 Čas čtení 1:09 Velká síť kin v Česku hodně zdražuje. Cena jedné vstupenky tě vystřelí z bot Velká síť kin v Česku hodně zdražuje. Cena jedné vstupenky tě vystřelí z bot

Novou modernější brněnskou pobočku lze najít v Jánské ulici v centru Brna. Ve funkcionalistické budově měla cestovní kancelář pobočku zhruba od 60. let. Město již od podzimu hledá nového nájemce.

Podle vedení města je prostor ideální pro restauraci. „Celková výměra nabízených nebytových prostor je 456,6 m². V objektu se nacházejí další tři obchodní jednotky, které jsou přístupné vlastními vstupy z ulice Nádražní a jsou v současné době obsazené, takže nejsou součástí této nabídky,“ uvedla náměstkyně brněnské primátorky Karin Podivinská (ANO). 

Minimální roční nájem budovy, která je kulturní památkou a zároveň spadá do ochranného pásma městské památkové rezervace, je 4 380 korun za metr čtvereční, což je za celý objekt 167 tisíc korun měsíčně. Energie a služby by provozovatele podle předpokladu vyšly na dalších 27 tisíc měsíčně.

Domů
Sdílet
Diskuse