Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Samuel Valent
10. prosince 2023 v 9:54
Čas čtení 0:43

Toto jsou evropská města s nejlepším nočním životem. Takové umístění Prahy nikdo nečekal

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Žebříček sestavili výzkumníci ze zdrojů jako TripAdvisor a AirDNA.

Web OLBG zveřejnil seznam nejlepších měst na party v Evropě. Výzkumníci ze zdrojů jako TripAdvisor a AirDNA sestavili žebříček na základě recenzí, cen piva, hotelů či taxíků. Zohledňovali také počet nočních klubů, barů a kasin. 

Praha kraluje

Na prvním místě se se skóre 8,44 z 10 umístila Praha. Důvodem je, že má jedno z nejlevnějších domácích piv v Evropě a velké množství podniků. Je to zároveň jedno z nejbezpečnějších měst v žebříčku.

Praha
Zdroj: Unsplash/Raul Cacho Oses/k volnému užití

Druhá skončila Bratislava se skóre 8,16 z 10. Slovenskou metropoli autoři hodnotili vysoko ve všech kategoriích. Dobrému bodování přispěly nízké ceny Airbnb, domácího piva a taxi služeb.

Nejlevnější ceny Airbnb v Evropě má podle průzkumu Varšava. Noc zde stojí v přepočtu průměrně 1804 korun. Některé Airbnb jsou dostupné i za zhruba 700 korun na noc.

Nejlevnější taxi služby v Evropě nabízí Istanbul. Průměrná cena taxíku je zde necelých 11 korun za kilometr. Nejbezpečnějším městem v Evropě je dle autorů švýcarský Bern. 

Top deset evropských měst s nejlepším nočním životem:

  1. Praha, Česko
  2. Bratislava, Slovensko
  3. Krakov, Polsko
  4. Valencie, Španělsko
  5. Lisabon, Portugalsko
  6. Madrid, Španělsko
  7. Varšava, Polsko
  8. Budapešť, Maďarsko
  9. Helsinky, Finsko
  10. Istanbul, Turecko
Domů
Sdílet
Diskuse