Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
11. prosince 2023 14:35
Čas čtení 0:39

Český olympijský výbor přišel o jednoho z hlavních sponzorů. Důvod se můžeš dovtípit

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Český olympijský výbor přišel o jednoho z hlavních sponzorů. Důvod se můžeš dovtípit
Zdroj: Unsplash / Bryan Turner

Poté, co Mezinárodní olympijský výbor v pátek povolil Rusům a Bělorusům účast na hrách v Paříži, rozvázala společnost CPI Property Group s Českým olympijským výborem (ČOV) partnerství. Vyzývá k tomu i ostatní firmy.

„S olympijským hnutím, které kapitulovalo před ruským a běloruským režimem, nechceme být dále spojováni,“ komentuje mluvčí CPI Property Group Zdeněk Havelka rozvázání spolupráce s ČOV. Rozhodnutí dle mluvčího není rozhodnutím proti sportovcům, nýbrž proti vadnému rozhodnutí organizátora olympijských her.

„Od začátku ozbrojeného konfliktu jsme jednoznačně a zcela jasně odmítali jakoukoliv možnost účasti sportovců Ruska a Běloruska na OH v Paříži, a to i za cenu bojkotu her. Pátečním rozhodnutím MOV se naplnily naše nejčernější obavy. Hry v Paříži poslouží jako platforma pro ruskou propagandu,“ dodává Havelka. Rusové a Bělorusové budou moct na olympijských hrách startovat pod statusem neutrálních sportovců. Při jejich vystupování tak nebude hrát státní hymna a nebudou smět nést žádné státní symboly.

8. prosince 2023 16:53 Čas čtení 0:40 Rusové a Bělorusové smí na olympiádu. Musí souhlasit s jednoduchým pravidlem Rusové a Bělorusové smí na olympiádu. Musí souhlasit s jednoduchým pravidlem

Společnost CPI Property Group ke stejnému kroku vyzvala i další sponzory ČOV. Těmi jsou třeba Alpine Pro, Pilsner Urquell nebo T-Mobile.

Domů
Sdílet
Diskuse