Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
12. prosince 2023 9:29
Čas čtení 0:53

Největší konkurence Twitteru přichází oficiálně do Česka. Jak získat pozvánku?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Největší konkurence Twitteru přichází oficiálně do Česka. Jak získat pozvánku?
Zdroj: GETTY IMAGES/Chesnot

Již ve čtvrtek uvede společnost Meta Platforms do Evropy novou sociální síť Threads.

Státy Evropské unie tak budou následovat USA a Velkou Británii, které platformu mohou využívat již od července. Společnost Meta oficiálně spuštění neoznámila, na webových stránkách threads.net je ale dostupný odpočet, který se zobrazuje jen uživatelům, kteří k síti zatím nemají přístup. Na instagramu také začaly být dostupné pozvánky.

Ty je potřeba si nechat vyvolat. Do vyhledávacího pole na instagramu stačí zadat „ticket“ a ve vyhledávacím poli se objeví ikonka lístku. Na tu pak jen stačí kliknout a objeví se virtuální karta. Ta obsahuje unikátní QR kód a opět odpočet. Ten je již označen jako čas, kdy se spustí síť Threads v zemích Evropské unie. Uživatelé si také mohou nastavit upomínku, aby o spuštění nepřišli.

Pozvánka na instagramu.
Pozvánka na instagramu. Zdroj: osobní archiv Anna Vondráková

Meta se spuštěním aplikace v EU kvůli regulacím dlouho váhala. The Wall Street Journal však tvrdí, že se zástupci internetového gigantu již dohodli s představiteli Evropské unie na zásadním ústupku. Síť Threads by díky tomu měla být dostupná v EU i neregistrovaným uživatelům. Ti budou moci sledovat obsah na síti bez nutnosti registrace, ale nebudou mít možnost vytvářet vlastní příspěvky, informuje web Novinky.

18. dubna 2024 8:00 Čas čtení 4:56 Tihle lidé anonymně ukrývají peníze po celém Slovensku. Kdo stojí za profilem Cash Catch a proč je kritizují? Tihle lidé anonymně ukrývají peníze po celém Slovensku. Kdo stojí za profilem Cash Catch a proč je kritizují?

Threads chce nahradit síť X (dříve Twitter), kterou vlastní americký podnikatel Elon Musk. Ta již nyní bojuje s odchodem mnoha inzerentů a uživatelů kvůli kontroverzním výrokům jejího majitele. Nyní tak hrozí, že uživatelé budou mít reálnou alternativu oblíbené platformy a ke konkurenci jich odejde ještě více.

Domů
Sdílet
Diskuse