Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Vondráková
12. prosince 2023 15:58
Čas čtení 0:47

Od ledna budou levnější potraviny. Tito prodejci na nic nečekají a zlevňují už teď

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Od ledna budou levnější potraviny. Tito prodejci na nic nečekají a zlevňují už teď
Zdroj: Unsplash

Od ledna dojde ke snížení DPH na potraviny, což by se mělo promítnout i do cen potravin v obchodech. Někteří obchodníci se rozhodli zlevnit již od prosince.

„Zákaznicí jsou pro nás vždy na prvním místě, naším dlouhodobým cílem je pomáhat jim maximálně ušetřit. Nečekáme na leden, kdy začne platit nižší DPH na potraviny, ale již od tohoto týdne u 100 vybraných potravin snižujeme ceny. Po Novém roce budeme v této aktivitě pokračovat,“ uvádí v tiskové zprávě Pavol Halász, produktový ředitel společnosti Tesco pro Českou republiku.

12. prosince 2023 12:15 Čas čtení 0:50 Čepované pivo od nového roku zdraží. České hospody můžou přijít o štamgasty Čepované pivo od nového roku zdraží. České hospody můžou přijít o štamgasty

Levnější produkty budou moci zákazníci v obchodech Tesco najít již od středy 13. prosince. Sleva bude odpovídat snížení daně o tři procentní body. Kampaň se vztahuje i na online nákupy na iTesco.cz. Tato sleva není jedinou, kterou prodejce nabízí. Již od října nabízí slevu deset procent na celý nákup pro držitele studentské karty ISIC. Stačí jen mít aplikaci Clubcard a nahrát kartu na profil. Sleva pak platí na celý nákup až do výše 600 korun.

Snížení DPH využil ve své kampani i prodejce Penny. Všechny potraviny kromě nápojů lze s tříprocentní slevou koupit již od začátku prosince. Je však potřeba mít věrnostní kartičku a speciální kupon. „Rozhodli jsme se našim zákazníkům toto snížení cen přinést jako vánoční dárek už před svátky a tyto snížené ceny jim nabízíme po celý prosinec,“ cituje zpravodajství iDnes Víta Vojtěcha, vedoucího strategického marketingu Penny.

Domů
Sdílet
Diskuse