Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
TASR
17. prosince 2023 11:35
Čas čtení 0:35

Učitel vyhrožoval, že uřízne studentce hlavu. Na americké škole se pohádali o aktuálním vojenském konfliktu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Učitel už čelí obviněním z teroristického vyhrožování a krutosti vůči dětem.

Středoškolského učitele v americkém státě Georgia zadrželi poté, co se objevily svědecké výpovědi, podle kterých vyhrožoval, že uřízne studentce hlavu. S tou se dostal do vyostřeného konfliktu kvůli jejím námitkám vůči přítomnosti izraelské vlajky ve třídě, informovala v sobotu agentura AP.

Benjamin Reese, učící na škole ve městě Warner Robins, čelí obviněním z teroristického vyhrožování a krutosti vůči dětem. Zadrželi ho 8. prosince a z vazby byl propuštěn na kauci o dva dny později.

Studentka 7. prosince řekla učiteli, že přítomnost izraelské vlajky ve třídě považuje za urážlivou a nevhodnou, protože „Izraelci zabíjejí Palestince“. Podle její výpovědi se Reese rozčílil, oznámil jí, že je židovského původu, a obvinil ji z antisemitismu.
Mnozí svědci vypověděli, že učitel použil vulgární slova a křičel, že studentce uřízne hlavu.

Reese se od incidentu do školy nevrátil, protože mu to zakazují podmínky jeho kauce. Rovněž má soudní zákaz přiblížit se k dotyčné studentce.

Sheriff Cullen Talton
Zdroj: Sheriff Cullen Talton
Domů
Sdílet
Diskuse