Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Anna Vondráková
19. prosince 2023 11:40
Čas čtení 0:44

Velký český pivovar se rozhodl bojkotovat olympiádu v Paříži, vadí mu start ruských sportovců

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Velký český pivovar se rozhodl bojkotovat olympiádu v Paříži, vadí mu start ruských sportovců
Zdroj: Plzeňský Prazdroj Slovensko

Vzhledem k současným podmínkám se Plzeňský Prazdroj rozhodl ukončit veškerou komunikaci týkající se olympijských her.

Pivovar reaguje na rozhodnutí Mezinárodního olympijského výboru, který povolil start sportovců z Ruska a Běloruska na Letních olympijských hrách 2024. „Pilsner Urquell se po dohodě s Českým olympijským výborem rozhodl stáhnout veškerou komunikaci, která se vztahuje k letní olympiádě v Paříži. Stejně tak nechystá vlastní kampaň u příležitosti her, jako tomu bylo v minulosti,“ uvedl pro ČTK mluvčí pivovaru Zdeněk Kovář.

Další oficiální sponzor CPI Group také v minulém týdnu oznámil ukončení spolupráce. Vzhledem k ruskému útoku na Ukrajinu je start ruských sportovců kontroverzní. Reagovali na ně i uživatelé sociálních sítí či známé osobnosti. Firmě by tak toto rozhodnutí mohlo přilákat i nové zákazníky. „Dostal jsem chuť na plzeň,“ uvádí například jeden z uživatelů.

Plzeňský Prazdroj však bude český sport podporovat i nadále. Prostředky určené na podporu olympiády půjdou českým sportovcům, uvedl Kovář. Český olympijský výbor se k situaci zatím nevyjádřil.

Domů
Sdílet
Diskuse