Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
19. prosince 2023 13:01
Čas čtení 0:44

Končí oblíbená aplikace na sledování filmů, nabízela osm tisíc titulů. Co ji nahradí?

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Končí oblíbená aplikace na sledování filmů, nabízela osm tisíc titulů. Co ji nahradí?
Zdroj: 20th Century Studios

V USA byla služba iTunes spuštěna v roce 2003, po dvaceti letech působení ale končí. Místo ní budeme moci využívat Apple TV.

Ačkoliv nabízela přes osm tisíc titulů, rozhodla se firma Apple pro úplný konec této aplikace. Význam iTunes opadával hlavně kvůli rozvoji ostatních streamovacích služeb, a když Apple v roce 2019 odstranil aplikaci z prostředí macOS a představil Apple TV, bylo jasné, že se blíží konec.

V nejnovější aktualizaci systému iOS 17.2 tak aplikace iTunes již nenabízí půjčování filmů a seriálů. Uživatelé o ně však nepřijdou, veškeré zakoupené pořady se přesunou do aplikace Apple TV, případně do hardware krabičky, kterou firma nabízí. Princip nákupu a půjčování zůstává prakticky stejný a neliší se ani ceny, uvádí web Filmtoro. Nová verze aplikace také nabízí propojení s ostatními streamovacími službami. Předplatné Apple TV+ pak nabídne i pořady z dílny Apple Originals.

Aplikace se dočká i vizuální změny. Patrný bude nový design postranního panelu a vylepšený navigační systém. Ikony iTunes Movies a TV Shows na domovské obrazovce se budou zobrazovat i nadále, ale výběrem těchto možností se dostanete na vstupní stránku pro přístup do obchodu nebo ke stávajícím nákupům v aplikaci Apple TV. Postupem času by tyto ikony mohly být odstraněny, až se spotřebitelé lépe seznámí s centrálními funkcemi aplikace, informuje web readwrite.

Domů
Sdílet
Diskuse