Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
20. prosince 2023 16:43
Čas čtení 0:36

Dej si pozor na půjčku od téhle společnosti. Varuje před ní i Česká národní banka

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Dej si pozor na půjčku od téhle společnosti. Varuje před ní i Česká národní banka
Zdroj: Pixabay/volně k užití

Půjčky na Vánoce tě snad minou. Pokud ne, rozhodně si nepůjčuj tzv. půjčku na cokoliv od společnosti Fondo Ahorro. Česká národní banka (ČNB) tvrdí, že využívá „praktiky neoprávněného poskytovatele spotřebitelských úvěrů“.

Společnost, která má sídlo v Panamě, nabízí úvěr skrze sociální sítě, píše ČNB. Její tzv. úvěrový produkt se jmenuje půjčka na cokoliv a zájemce či zájemkyně si o něj může zažádat po doručení návrhu úvěrové smlouvy. Dopředu ale musí uhradit kauci či poplatek za poskytnutí úvěru.

Nejenže je smlouva stručná a bez povinných náležitostí, ale jak tě asi i napadlo, po zaplacení kauce člověk žádné peníze nedostane a uhrazenou částku již neuvidí. 

Fondo Ahorro
Sídlo: PH Tower Financial Center, Bella Vista, Panama
Kontaktní adresa: Chebská 38/5, Karlovy Vary, 360 06 Česká republika

„ČNB upozorňuje případné žadatele o tento druh spotřebitelského úvěru, že dle zákona o spotřebitelském úvěru je poskytovateli či zprostředkovateli zakázáno přijímání jakékoliv platby před vlastním poskytnutím spotřebitelského úvěru,“ upozornila banka na to, že tento způsob získávání úvěru je nejen podezřelý, ale samozřejmě i nelegální.

20. prosince 2023 13:32 Čas čtení 0:50 Program Oprav dům po babičce čeká další bonus. Koukni, jak si můžeš přilepšit Program Oprav dům po babičce čeká další bonus. Koukni, jak si můžeš přilepšit

Pokud si opravdu potřebuješ půjčit, seznam osob, které mohou poskytovat úvěr, najdeš v seznamu regulovaných a registrovaných subjektů finančního trhu zde.

Domů
Sdílet
Diskuse