Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Vondráková
20. prosince 2023 13:32
Čas čtení 0:50

Program Oprav dům po babičce čeká další bonus. Koukni, jak si můžeš přilepšit

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Program Oprav dům po babičce čeká další bonus. Koukni, jak si můžeš přilepšit
Zdroj: Freepik/freepik/volně k užití

Získat finanční příspěvek mohou od září tohoto roku majitelé a majitelky rodinných domů a rekreačních objektů, které jsou využívány pro trvalé bydlení. S novým rokem přichází další pomoc ve formě výhodných úvěrů.

Program chce zrychlit tempo renovací a snížení energetické náročnosti budov a zvýšit dostupnost kvalitního a úsporného bydlení. Dle slov ministra životního prostředí Petra Hladíka chce vláda především využít stávající zástavbu a zabránit tomu, aby se české obce dále rozšiřovaly do volné krajiny.

1. září 2023 10:49 Čas čtení 0:56 Oprav dům po babičce, stát ti na to dá až milion korun. Poradíme ti, jak vyplnit žádost Oprav dům po babičce, stát ti na to dá až milion korun. Poradíme ti, jak vyplnit žádost

Novinkou od února 2024 bude výhodný úvěr, který žadatelům a žadatelkám zprostředkují finanční instituce s licencí České národní banky (ČNB). „Úvěry budou pro domácnosti dostupnější než běžně nabízené komerční produkty. Úročeny budou maximálně polovinou úrokové sazby stanovené ČNB platné v aktuálním období pro úvěry na bydlení. V současném období se bude pohybovat okolo tří a půl procenta,“ uvedl ministr životního prostředí Petr Hladík.

Spořitelny a banky, které využijí nabídku spolupráce, začnou od února nabízet úvěr na důkladné zateplení a další úsporná opatření pro žadatele a žadatelky v programu Oprav dům po babičce. Na pobočkách stavebních spořitelen budou mít zájemci a zájemkyně možnost využít asistenci při podání žádosti o dotaci i zažádat o výhodné financování.

O dotace mohou žádat zaměstnavatelé, OSVČ, pracující důchodci a důchodkyně i studenti*studentky nebo rodiče na mateřské dovolené. Formulář k podání žádosti je dostupný na webu Státního fondu životního prostředí. Podmínkou čerpání dotace je zateplení daného objektu, které program pokryje z 50 procent. Stát může k tomuto účelu vyplatit až jeden milion korun a částku vyplácí předem. 

Domů
Sdílet
Diskuse