Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Anna Peclová
22. prosince 2023 7:44
Čas čtení 1:05

Politik utekl před novináři oknem na záchodě. Měl se původně vyjádřit o korupci

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Na náměstka Antonína Stanislava padlo koncem listopadu protikorupční oznámení. Stanislav souhlasil s vyjádřením a vysvětlením situace. Před otázkami novinářů se však ukryl na toaletu, ze které se již nevrátil. Z budovy utekl oknem.

Na náměstka ministra Pavla Blažka (ODS) Antonína Stanislava podal koncem listopadu šéf insolvenčního odboru Ministerstva spravedlnosti Jan Benýšek protikorupční oznámení. Varuje v něm, že vedení ministerstva se pokouší ovládnout miliardový byznys s insolvencemi. Ukázal konkrétně na Stanislava, který už v minulosti z ministerstva odešel po podezření z manipulací zkoušek insolvenčních správců. Informoval o tom server Seznam Zprávy.

Novináři doložili, že Stanislav dojíždí zdarma řídit krajský domov pro seniory dvě hodiny od Prahy, odkud plynou zakázky i sponzorům ODS. Ve stejném zařízení Stanislav zaměstnal i svého otce. Ke kauzám žádali vyjádření i zastupitelé Stanislavovy obce Rtyně.

Antonín Stanislav, Pavel Blažek
Zdroj: Profimedia

„Obsah není vztažen k činnosti města Rtyně v Podkrkonoší, ale týká se našeho zastupitele, pana Antonína Stanislava, a jeho činnosti na ministerstvu a v domově důchodců Tmavý Důl. Rozhodli jsme se vyzvat pana Stanislava k vysvětlení situace a zvážení jeho dalších kroků,“ uvedl na facebooku profil SPOLU pro Rtyni.

Náměstek na zastupitelstvo dorazil, po dvou a půl hodinách však politici jednání ukončili, aniž by na kauzy přišla řeč. Stanislav pak před doplňujícími otázkami utekl na toalety, ze kterých již nevyšel, ačkoliv z nich vedly jen jedny dveře. 

21. prosince 2023 16:36 Čas čtení 0:38 Žena v Praze prodávala byty s falešnou smlouvou, vydělala miliony. Máš s ní zkušenost? Ozvi se policii Žena v Praze prodávala byty s falešnou smlouvou, vydělala miliony. Máš s ní zkušenost? Ozvi se policii

„Náměstek Stanislav své chování do vydání textu nevysvětlil. Na dotazy přes mobilní textové zprávy, proč utekl, nereagoval. Až po publikaci textu přišel na sociální síti X s tvrzením, že ‚z budovy odešel, jak přišel‘. Dveřmi to ale být nemohlo. Reportéři u vchodu na toalety celou dobu stáli,“ napsal server Seznam Zprávy.

Domů
Sdílet
Diskuse