Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
21. prosince 2023 16:36
Čas čtení 0:38

Žena v Praze prodávala byty s falešnou smlouvou, vydělala miliony. Máš s ní zkušenost? Ozvi se policii

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Žena v Praze prodávala byty s falešnou smlouvou, vydělala miliony. Máš s ní zkušenost? Ozvi se policii
Zdroj: Policie ČR

Žena dávala zájemcům a zájemkyním o bydlení v Praze podepsat falešnou kupní smlouvu. Pražští kriminalisté nyní hledají další poškozené, které žena podvedla.

Pražští kriminalisté minulý týden zadrželi a obvinili jednatřicetiletou ženu z podvodného jednání při prodeji bytů v pražských Strašnicích. Zadržená zatím nezjištěným způsobem získala klíče od luxusních bytových prostor a prováděla v nich prohlídky mnoha zájemcům.

„V případě zájmu o koupi bytu předložila kupujícím falešnou rezervační smlouvu, na základě které si nechala zaslat zálohu, a poté přestala s budoucími majiteli komunikovat. Obviněná vystupovala jako zástupkyně společnosti zprostředkovávající prodej nemovitostí a používala různá jména, například Denisa Bauerová, Denisa Gujdová. Za vybrané zálohy si nakupovala drahé luxusní oblečení, jezdila na exotické dovolené a žila nadstandardním způsobem života,“ popsala policejní mluvčí Eva Kropáčová.

20. prosince 2023 16:43 Čas čtení 0:36 Dej si pozor na půjčku od téhle společnosti. Varuje před ní i Česká národní banka Dej si pozor na půjčku od téhle společnosti. Varuje před ní i Česká národní banka

V současnosti není vyloučeno, že podvodů proběhlo více. Policie proto žádá poškozené i osoby, u nichž došlo jen o pokus o podvod, aby ji kontaktovali.

Kriminalisté ženu stíhali již před několika lety, kdy byla za své činy jen podmínečně odsouzena. Nyní jí v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až osmi let. V současné době je žena stíhána vazebně.

Domů
Sdílet
Diskuse