Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
26. prosince 2023 11:32
Čas čtení 0:44

Ukrajina zařídila Rusku vánoční překvápko. Krymský přístav zachvátil mohutný požár

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Ukrajina zařídila Rusku vánoční překvápko. Krymský přístav zachvátil mohutný požár
Zdroj: Wikimedia Commons/Ad Meskens

Ukrajinská armáda v noci na úterý zasáhla Ruskem okupovaný přístav Feodosija na anektovaném Krymu. Při útoku se jí podařilo zničit velkou výsadkovou loď ruského námořnictva Novočerkassk.

Podle záběrů, které na síti(dříve Twitter) zveřejnil server Visegrád 24, došlo v místě k mohutnému výbuchu, po kterém v přístavu vypukl požár. Zničení válečné lodi potvrdila i ruská strana. 

6. prosince 2022 9:39 Čas čtení 0:51 Moskva obvinila Ukrajinu z dronového útoku v ruské Kurské oblasti Moskva obvinila Ukrajinu z dronového útoku v ruské Kurské oblasti

„A ruská flotila je stále menší a menší! Díky pilotům letectva a všem zúčastněným za filigránskou práci,“ uvedl podle serveru The Guardian na Telegramu velitel ukrajinského letectva Mykola Oleščuk.

„Dnes v noci během odrážení útoku ukrajinských ozbrojených sil s použitím řízených střel vzduch–země byla na základně Feodosija poškozena velká výsadková loď Novočerkassk,“ oznámilo ruské ministerstvo obrany s tím, že během protivzdušné bitvy byly u obce Žovtěn zničeny také dva taktické letouny Su-24 patřící ukrajinské armádě. 

Pět sestřelených stíhaček během tří dnů

Ukrajinská armáda v samostatném prohlášení také uvedla, že se jí během tří dnů podařilo sestřelit pět ruských stíhaček. Pokud by se tyto zprávy potvrdily, jednalo by se o jednu z největších týdenních ztrát ruského letectva od vypuknutí války.

Domů
Sdílet
Diskuse