Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vincenc Novák
27. prosince 2023 9:02
Čas čtení 0:44

Velká voda v Česku ustupuje. Nejvyšší povodňový stupeň stále platí na devíti místech

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Velká voda v Česku ustupuje. Nejvyšší povodňový stupeň stále platí na devíti místech
Zdroj: Unsplash/Atilla Bingöl/volně k užití

Hladiny řek v Česku postupně klesají. Počet míst s povodňovým stupněm v noci na středu klesl pod stovku.

Na devíti místech v Česku stále platí třetí, tedy nejvyšší povodňový stupeň. Vyhlášen je na Labi v Děčíně, Ústí nad Labem, Litoměřících, Kostelci nad Labem a v Němčicích na Pardubicku, informuje stanice ČT24. Třetí stupeň platí také na Sázavě v Nespekách na Benešovsku, na Chrudimce na vodočtu Padrty a na Doubravě v Pařížově. Nově je vyhlášen také na řece Moravě v Nových Sadech v Olomouci. 

Vodní hladina nadále stoupá pouze na středním a dolním toku Labe, zbytek Česka hlásí pokles. Druhý povodňový stupeň platil před osmou hodinou ranní zhruba na 15 místech. Nejnižší povodňový stupeň, který ještě v úterý večer hlásilo více než 100 míst, je i nadále vyhlášen na téměř 70 místech.

26. prosince 2023 11:32 Čas čtení 0:44 Ukrajina zařídila Rusku vánoční překvápko. Krymský přístav zachvátil mohutný požár Ukrajina zařídila Rusku vánoční překvápko. Krymský přístav zachvátil mohutný požár

Meteorologové i nadále varují před velkou vodou. Kvůli tajícímu sněhu a dešti je povodňová výstraha stále v platnosti na většině českého území. 

Domů
Sdílet
Diskuse