Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Vondráková
1. ledna 2024 15:57
Čas čtení 0:42

Nebezpečí povodní v Česku: Výstraha platí hned v osmi krajích

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Nebezpečí povodní v Česku: Výstraha platí hned v osmi krajích
Zdroj: TASR/AP

Na několika místech Česka stále platí výstraha před povodňovými jevy s nízkým stupněm nebezpečí, platná je do odvolání. Další ohrožení přinese tento týden.

Nízký stupeň nebezpečí je momentálně platný v Karlovarském, Plzeňském, Jihočeském, Ústeckém, Libereckém, Královéhradeckém, Pardubickém kraji a také v hlavním městě, uvádí to na svých stránkách Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Během úterka pak meteorologové očekávají sněhové srážky, na Šumavě a v Krkonoších může napadnout až 25 centimetrů sněhu. Sníh však doplní i srážky dešťové, které mohou způsobit tání sněhu. V důsledku tak ČHMÚ očekává další zvednutí hladin toků v podhorských a horských oblastech.

Ústav uvádí, že může dojít i k překročení druhého stupně povodňové aktivity. V důsledku odtoku lze čekat výstrahu i na dolních úsecích toků. V Praze je Vltava regulována a udržována pod prvním stupněm povodňové aktivity. Na horní Vltavě je poté manipulací udržován zvýšený průtok pod VD Lipno.

Domů
Sdílet
Diskuse