Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Marek Pros
5. ledna 2024 13:55
Čas čtení 0:51

Sex byla neřest, které jsem se už zbavil, říká exprezident Zeman. Přiznal, že stále kouří a pije

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Sex byla neřest, které jsem se už zbavil, říká exprezident Zeman. Přiznal, že stále kouří a pije
Zdroj: FOTO TASR - Martin Baumann

Bývalý prezident Miloš Zeman v rozhovoru pro Seznam Zprávy prozradil, jak je na tom se zdravotním stavem i jak vnímá roli Ruska a Číny.

Miloš Zeman si hned v úvodu rozhovoru neodpustil nemístné komentáře na novinářku Martinu Machovou, která s ním vedla rozhovor. „Jsou novináři, paní redaktorko, kteří se neumí ptát. A když se vám hluboce podívám do očí, tak asi budete vědět, koho myslím,“ odpověděl jí bývalý prezident.

V rozhovoru pro Seznam Zprávy připustil, že stále pije alkohol a kouří, ale údajně se jedná pouze o „desetinu toho, co kouřil předtím“.

Zeman přiznal, že je velmi náročné zbavit se v 80 letech všech neřestí, přesto se mu dle jeho slov podařilo „zbavit sexu“.


Rusko a Čína

V druhé části rozhovoru nabídl Zeman svůj pohled na situaci ve světě. Za jednu ze svých největších politických chyb považuje, že se mýlil v Putinovi. „Jednoho krásného dne bude Putinův režim nahrazen jiným režimem a ten podle mého nejhlubšího přesvědčení bude pokračovat v té nesmělé linii europeizace Ruska. (...) A že tedy může dojít k obnovení přinejmenším korektních a zejména ekonomických vztahů mezi námi a Ruskou federací,“ řekl Zeman s tím, že toho se už nedožije.

8. března 2023 21:30 Čas čtení 2:03 Obrazem: „Vyhazujeme buranství, aroganci a Jiřího Ovčáčka.“ Satirici z Hradu vynášeli „Zemanu“ Obrazem: „Vyhazujeme buranství, aroganci a Jiřího Ovčáčka.“ Satirici z Hradu vynášeli „Zemanu“

Čína je podle něj druhou nejvýznamnější ekonomickou mocností a dotahuje Spojené státy. „Pokládám za základní chybu, že se nevyužilo potenciálu, který jsme měli s Čínou,“ řekl. „Vycházím z toho, že jádrem národních zájmů jsou zájmy ekonomické. To znamená, že když jsme malá exportně orientovaná ekonomika, pomáhejme našim exportérům,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse