Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Mrázek
6. ledna 2024 v 7:12
Čas čtení 0:55

Známý český pirátský server přišel o svou doménu. Může ho potkat stejný osud jako Ulož.to

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Pirátský portál Warforum přišel o svou českou doménu, aktuálně se tak nachází na alternativní adrese.

Stejně jako nedávno musel ukončit svoji pirátskou éru server Ulož.to se potýká nyní s problémy známý portál Warforum.cz. Teď už tedy pouze Warforum, jelikož o svoji doménu nejspíš přišel. Důvody potíží se ale u obou trochu liší.

5. ledna 2024 v 11:36 Čas čtení 0:58 O2 přichází s revoluční novinkou. Jeden tarif teď bude vládnout všem O2 přichází s revoluční novinkou. Jeden tarif teď bude vládnout všem

Společnost CZ.NIC ve čtvrtek umístila Warforum na seznam vyřazených domén. V tuto chvíli je web zbaven domény na měsíc, pokud nedojde k nápravě, bude mu odebrána trvale. Pro běžného uživatele to znamená, že na web warforum.cz se aktuálně nejde připojit. Zřizovatelé pirátského fóra však zavedli dočasnou náhradní doménu warforum.xyz.

Důvod je prostý. Server porušoval pravidla EU, neprošel totiž kontrolou správnosti údajů u držitele domény. „Vyřazení z tohoto důvodu je nejčastějším případem a dochází k němu ve chvíli, kdy držitel domény nereaguje na výzvy sdružení k doplnění, opravě, resp. poskytnutí relevantních a pravdivých údajů. Poté, co držitel na tyto výzvy opakovaně nereaguje, je doména (jako poslední krok před zrušením) na minimálně 30 dní vyřazena ze zóny a následně zrušena,“ uvádí CZ.NIC.

24. listopadu 2023 v 17:51 Čas čtení 0:42 Největší české „VOD“ končí s pirátstvím. Služba bude fungovat dál, ohlásila ale výrazné změny Největší české „VOD“ končí s pirátstvím. Služba bude fungovat dál, ohlásila ale výrazné změny

Pro Warforum to nemusí nutně znamenat konec. Ostatně takový pirátský server The Pirate Bay mění domény poměrně pravidelně a v nějaké iteraci funguje dodnes. Warez pak i přes svoji skomírající oblibu může skrze Warforum žít dál. Na rozdíl od Ulož.to má totiž tento portál výhodu, že není až tak výrazným trnem v oknu Evropské unie ani jiných orgánů. Čím víc na sebe však bude upozorňovat podobnými manévry a změnami domén, tím horší situace server nejspíš čeká.

Anketa:
Stahoval*a jsi z Warfora?
Jo, pro mě je to jedině pirate life.
Warez co?
Nestahuju, mám své principy...
Jo, pro mě je to jedině pirate life.
57 %
Warez co?
35 %
Nestahuju, mám své principy...
8 %
Domů
Sdílet
Diskuse