Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Mrázek
24. listopadu 2023 v 17:51
Čas čtení 0:42

Největší české „VOD“ končí s pirátstvím. Služba bude fungovat dál, ohlásila ale výrazné změny

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Úložiště Uloz.to oznámilo, že mění způsob fungování svých služeb. Od pátku 1. prosince 2023 budou úložiště moci používat už jen registrovaní uživatelé. Přístup pak budou mít jen k souborům, které sami nahráli.

Konec pirátství v Česku? Vypadá to tak. Největší domácí „VOD“ služba Uloz.to totiž v tiskové zprávě uvedla, že soubory už nebude možné sdílet veřejně ani adresně. Jinými slovy: Pokud jsi v minulosti například sledoval*a pirátské kopie filmů nebo seriálů přes web Uloz.to, v budoucnu budeš mít smůlu.

ulož.to
Zdroj: Ulož.to

Jak konkrétně bude nová verze webu fungovat, zatím není jasné. Samotné Uloz.to změnu popisuje jako reakci na evropskou regulaci Akt o digitálních službách. „Streamovací služba Uloz.to LIVE je regulována jinou legislativou (např. pod dohledem RRTV) a bude nadále v provozu beze změn,“ uvádí dále server.

24. listopadu 2023 v 12:01 Čas čtení 1:12 Tohle jsou nejlepší Black Friday dealy, které najdeš. Nový PlayStation pořídíš za rekordně nízkou cenu Tohle jsou nejlepší Black Friday dealy, které najdeš. Nový PlayStation pořídíš za rekordně nízkou cenu

„Uživatelé se samozřejmě nemusí bát, že by přišli o své vlastní soubory. Vše na cloudovém úložišti zůstává, obsah však bude přístupný pouze těm uživatelům, kteří ho na úložiště nahráli,“ slibuje dále v tiskové zprávě Uloz.to.

Anketa:
Používáš Uloz.to ke sledování filmů a seriálů?
Jo, je to super!
Ne, páska přes oko mi vadí...
Jo, je to super!
77 %
Ne, páska přes oko mi vadí...
23 %

Slavný web dlouhé roky bojoval s nálepkou „podporovatele legálního pirátství“, kreativně se taky vyhýbal různým zákonům. Začátkem letošního roku se například začala společnost prezentovat jako cloudové úložiště typu Dropbox nebo OneDrive a zároveň zrušila vyhledávání. Nyní však přichází vůbec největší změna – taková, která jistě zklame tisíce uživatelů a uživatelek.

Domů
Sdílet
Diskuse