Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
7. ledna 2024 8:00
Čas čtení 0:46

„Musíte se s tím smířit.“ Trump šokoval svým výrokem o střelbě ve škole

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
„Musíte se s tím smířit.“ Trump šokoval svým výrokem o střelbě ve škole
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Bývalý americký prezident a favorit republikánské nominace pro letošní volby, Donald Trump, se na svém předvolebním mítinku vyjádřil k nedávné střelbě na střední škole ve městě Perry v Iowě. Své podporovatele vyzval, aby se s tím smířili.

Bývalý prezident svá slova pronesl 36 hodin poté, co k tragické události, během které zemřel jeden student a sedm dalších lidí bylo zraněno, došlo. „Je to prostě hrozné – tak překvapivé, že se to stalo tady, ale musíme se s tím smířit, musíme jít dál,“ řekl. Informuje o tom deník The Guardian.

Páteční slova nebyla prvním případem, kdy se Trump snažil odvrátit pozornost od násilí páchaného střelnými zbraněmi. Již v dubnu loňského roku ve svém projevu před Národní střeleckou organizací tvrdil, že masové střelby v USA nejsou problémem střelných zbraní. Jako viníky označil demokraty, duševní problémy, marihuanu a transgender komunitu. 

Trumpova kampaň jede naplno

Trumpova zastávka v Iowě byla součástí kampaně před prezidentskými primárkami, ve kterých republikáni vyberou svého kandidáta, jenž se bude v podzimních volbách ucházet o prezidentské křeslo. Exprezident se o funkci uchází, přestože v současnosti čelí 91 trestním oznámením za pokus o zvrácení výsledku voleb z roku 2020, nezákonné uchovávání dokumentů po odchodu z Bílého domu a „držhubné“ bývalé herečce Stormy Daniels, která měla podle svých slov s Trumpem pohlavní styk. 

Domů
Sdílet
Diskuse