Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
7. ledna 2024 16:16
Čas čtení 0:50

V Česku bude až minus 17 stupňů. Hrozí prochladnutí i omrzliny, varují meteorologové

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V Česku bude až minus 17 stupňů. Hrozí prochladnutí i omrzliny, varují meteorologové
Zdroj: Pixabay/FotoRieth

Do Česka míří silné mrazy. Teploty v celé republice klesnou hluboko pod nulu. Po ránu může být až minus 12 stupňů a v noci ještě míň.

V neděli přišlo do Česka citelné ochlazení, do 22. hodiny mají teploty klesnout až na minus devět stupňů. V pondělí ráno mohou teploty při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce klesnout na minus 13 stupňů, v úterý v noci může teplota klesnout dokonce až na minus 17 stupňů. Na většině území se také objeví sněžení.

Podle meteorologů se musíme připravit na celodenní mráz. Na Moravě a ve Slezsku bude také velmi větrno, což znamená, že pocitová teplota bude mnohem nižší než rtuť teploměru. V těchto oblastech může docházet k tvorbě sněhových jazyků. V místech s mírnějším větrem budou mrazy snesitelnější, neboť bude postupně ubývat sněžení a mraků, zatímco bude přibývat slunečního svitu. 

Je nutné zvolit vhodné oblečení

Podle serveru iRozhlas.cz doporučují meteorologové nosit teplé oblečení ve více vrstvách a vhodnou obuv. V noci a po ránu hrozí prochladnutí a omrznutí nechráněných částí těla. Zejména malé děti, starší a nemocní lidé by měli venku trávit jen omezenou dobu.

Domů
Sdílet
Diskuse