Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ondřej Mrázek
8. ledna 2024 8:48
Čas čtení 1:03

Sexy modelka zmátla média i miliardáře. Vydělává statisíce, ve skutečnosti neexistuje

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Sexy modelka zmátla média i miliardáře. Vydělává statisíce, ve skutečnosti neexistuje
Zdroj: Instagram / Emily Pellegrini

Umělá inteligence má na kontě další skalp. Tentokrát v převleku sličné modelky přelstila média i zámožné muže.

V americkém Las Vegas už za pár dní odstartuje veletrh Consumer Electronics Show 2024 (CES), který se přirozeně bude točit především kolem umělé inteligence. A že je třeba se touto technologii dále zabývat, dokazuje i nejnovější případ, kdy AI opět přelstila značnou část internetu. Jak totiž vyšlo čerstvě najevo, známá modelka Emily Pellegrini je výtvorem AI.

28. prosince 2023 15:23 Čas čtení 0:55 Nejkrásnější žena světa je opět z Česka. Korunku získala dívka z Českého Těšína Nejkrásnější žena světa je opět z Česka. Korunku získala dívka z Českého Těšína

Serveru Oddity Central to přiznal její tvůrce, který si přál zůstat v anonymitě. A nelze se mu příliš divit, Pellegrini totiž v posledních měsících doslova očarovala internet a různá zahraniční média ji označovala za nejžhavější modelku současnosti. Zájem o ni měli také miliardáři a další „dárci“, kteří takhle modelce na instagramu a Fanvue přispívali stovky tisíc korun měsíčně. Nikdo přitom netušil, že se jedná o výtvor AI, který není skutečný. Což by nyní mohlo její fanoušky mírně rozlítit.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Emily Pellegrini (@emilypellegrini)

Kde se vzala?

Její tvůrce pak mimo jiné popsal i proces, který ho dovedl k vytvoření falešné dívky snů. „Zeptal jsem se ChatGPT, jak vypadá vysněná dívka průměrného muže. Odpověď byla jednoznačná – má mít dlouhé hnědé vlasy a dlouhé nohy. Vytvořil jsem ji s využitím AI přesně tak, jak bylo řečeno,“ prozradil serveru šikovný tvůrce.

„Cílem bylo stvořit sympatickou a přitažlivou mladou ženu. Chtěl jsem ji ale udržet co nejreálnější,“ popsal dále svůj výtvor. A když to zabralo jednou, proč to nezkusit víckrát? Emily tak již dostala i svoji virtuální sestru Fionu, která už na instagramu rovněž sbírá desítky tisíc fanoušků. Časem pak autor hodlá na trh uvést ještě třetí a čtvrtý model. Jedna z nových dívek pak určitě bude zrzka, tvrdí.

Domů
Sdílet
Diskuse