Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
13. ledna 2024 v 12:42
Čas čtení 0:31

Do Česka míří závěje. Pro která místa platí výstraha?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Do Česka míří závěje. Pro která místa platí výstraha?
Zdroj: TASR/František Iván

Meteorologové varují před vysokou pravděpodobností tvorby sněhových jazyků a závějí, které od sobotní půlnoci hrozí především v severních a východních Čechách a na severní Moravě.

Výstraha platí od nedělní půlnoci do úterního poledne. Tvorba sněhových jazyků a závějí se očekává především v Libereckém (Jilemnice, Tanvald), Královéhradeckém (Dobruška, Rychnov nad Kněžnou, Trutnov, Vrchlabí), Pardubickém (Králíky), Olomouckém (Jeseník, Šumperk) a Moravskoslezském kraji (Bruntál, Rýmařov). Meteorologové varují před nesjízdností některých komunikací.

13. ledna 2024 v 11:55 Čas čtení 1:50 El Niňo nás v roce 2024 pořádně potrápí. Odborníci vydali prognózy na léto, očekává se zásadní zvrat El Niňo nás v roce 2024 pořádně potrápí. Odborníci vydali prognózy na léto, očekává se zásadní zvrat

Kvůli závějím může docházet k problémům se zásobováním či zdravotnickými službami. Řidičům se doporučuje sledovat aktuální dopravní zpravodajství a počítat s možným prodloužením doby jízdy. Při jízdě autem by neměli zapomínat na zimní výbavu, sněhové řetězy a nářadí k případnému vyproštění vozidla. Většina cesty by měla být naplánována tak, aby proběhla za denního světla, sníh a vítr totiž mohou způsobit špatnou orientaci. 

Domů
Sdílet
Diskuse