Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
18. ledna 2024 13:52
Čas čtení 1:11

Předpověď počasí: Konec týdne bude mrazivý, blíží se ale mírné oteplení

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Konec týdne bude mrazivý, blíží se ale mírné oteplení
Zdroj: Freepik / volně k použití

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) přinesl předpověď počasí na konec tohoto a začátek příštího týdne.

Pátek přinese polojasnou až jasnou oblohu, ojediněle zvětšenou oblačnost a slabé sněžení, zejména na horách. Teploty v noci klesnou na dva až minus šest stupňů Celsia, přes den se budou pohybovat od minus tří až do plus jednoho stupně Celsia, na horách bude kolem minus šesti stupňů. 

18. ledna 2024 12:05 Čas čtení 1:13 Česká cestovka nabídne možnost navštívit hranici vesmíru. Cena je ale astronomická a ještě se zvýší Česká cestovka nabídne možnost navštívit hranici vesmíru. Cena je ale astronomická a ještě se zvýší

Sobota bude opět jasná až skoro jasná, ráno se mohou ojediněle objevit mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost. V noci bude chladno, při sněhové pokrývce může být i kolem minus deseti stupňů Celsia. Ani přes den to nebude žádná sláva, nejvýš se rtuť teploměru vyšplhá ke dvěma stupňům.


Neděle bude velmi podobná sobotě. ČHMÚ očekává polojasno až skoro jasno, přechodně až oblačno a ojediněle mrznoucí mlhy. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi minus pěti až minus devíti stupni Celsia, při sněhové pokrývce kolem minus jedenácti. Přes den budou nejčastěji minus dva až plus dva stupně Celsia.


Pondělí na rozdíl od víkendu bude oblačné až zatažené, jen místy polojasné. Během dne přijdou od západu na většinu území přeháňky, ve vyšších polohách smíšené nebo sněhové.

Na Českomoravské vrchovině a na Moravě budou ojediněle i srážky mrznoucí. V noci se budou teploty stále pohybovat pod bodem mrazu, přes den by ale mohlo být oproti předchozím dnům o něco tepleji, a to čtyři až devět stupňů Celsia.

3. května 2024 16:55 Čas čtení 1:36 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

Úterý nebude o moc odlišnější. Většinu území zasáhne déšť nebo přeháňky, přechodně nad 700 metrů smíšené nebo sněhové. Oproti pondělní noci budou však trochu přívětivější noční teploty, které mohou pod bod mrazu klesnout pouze ojediněle. 

Domů
Sdílet
Diskuse