Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Vondráková
20. ledna 2024 10:15
Čas čtení 0:36

Americký herec čelí po zastřelení kameramanky novému obvinění. Objevily se další důkazy

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Americký herec čelí po zastřelení kameramanky novému obvinění. Objevily se další důkazy
Zdroj: TASR/AP

Během natáčení filmu Rust v říjnu 2021 došlo k tragické nehodě, kdy herec Alec Baldwin postřelil režiséra a smrtelně zranil kameramanku. Nyní mu hrozí až 18 měsíců za mřížemi.

Předchozí obvinění byla stažena minulý rok v dubnu, dva týdny před zahájením procesu, informuje BBC. Místní prokuratura však soudu údajně dodala nové důkazy ohledně incidentu. Baldwin totiž tvrdí, že během manipulace se zbraní nikdy nestiskl spoušť, ale jen natáhl kohoutek pistole. Forenzní experti však provedli rekonstrukci zbraně (poté, co ji FBI rozložila) a uvedli, že k nehodě mohlo dojít jen v případě, že byla zmáčknuta spoušť.

19. ledna 2024 17:00 Čas čtení 1:43 Co si pustit o víkendu: Šokující odhalení CIA, nejlepší evropský film roku a totální selhání policie Co si pustit o víkendu: Šokující odhalení CIA, nejlepší evropský film roku a totální selhání policie

„Ačkoli Alec Baldwin opakovaně popírá, že by stiskl spoušť, vzhledem k testům, zjištěním a pozorováním, která jsou zde uvedena, musela být spoušť stisknuta nebo zmáčknuta natolik, aby se uvolnilo plně napnuté nebo zasunuté kladívko důkazního revolveru,“ uzavřeli svou zprávu.

Pokud se obvinění potvrdí, mohl by být Baldwin obviněn z neúmyslného zabití a hrozí mu 18 měsíců ve vězení. Jeho právník uvedl, že se na soud těší. Dle informací NBC News herec v minulosti zvažoval přijmout dohodu o vině a trestu, nakonec ji však zrušil. Datum soudu zatím nebylo stanoveno.

Domů
Sdílet
Diskuse