Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
26. ledna 2024 17:30
Čas čtení 0:58

FOTO: Jak bude vypadat Vltavská filharmonie v Praze? Koukni na nové pohledy

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
FOTO: Jak bude vypadat Vltavská filharmonie v Praze? Koukni na nové pohledy
Zdroj: Vltavská filharmonie Praha/propagační materiál

Známe detailnější podobu Vltavské filharmonie, která vyroste v pražských Holešovicích. Zahájení stavby by mělo nastat v roce 2027.

Novinky k chystanému projektu představil ve čtvrtek na sociální síti X Zdeněk Hřib (Piráti).

V okolí stavby přibydou nové zelené plochy a stromy. Celkově se projekt soustředí na udržitelnost, během stavby se počítá s využitím lokálních českých surovin a zdrojů.

26. ledna 2024 10:49 Čas čtení 0:57 Soud objasnil, proč dal otčímovi podmínku. První styk prý iniciovala poškozená Soud objasnil, proč dal otčímovi podmínku. První styk prý iniciovala poškozená

Velké změny nastanou v dopravě, jelikož se budova bude nacházet v místě, kde se momentálně setkávají silniční tahy, mosty, metro, železnice i tramvajové tratě. To vše bude třeba propojit do jednoho celku. Výhodou budovy proto bude přístup ze všech směrů. Namísto jednoho hlavního vchodu budou dveře ze všech stran.

Kromě koncertních sálů zde bude hudební oddělení, kreativní hub Městské knihovny v Praze, kavárna i střešní restaurace.

Na nové pohledy na chystanou Vltavskou filharmonii se můžeš podívat v galerii:

Na základě připomínek přibudou nové zelené plochy a nové stromy.Na základě připomínek přibudou nové zelené plochy a nové stromy.Návrh obložení malého hudebního sálu nahrubo štípaným kamenem.Z dopravního hlediska je projekt gordickým uzlem a jeho rozetnutí je jednou z největších výzev.
Zobrazit galerii
(6)

Cílem filharmonie je přilákat jak fanoušky klasické hudby, tak i širokou veřejnost. Projekt vznikne na základě vítězného návrhu dánského studia Bjarke Ingels Group (BIG).

„Vltavská filharmonie se v podání dánského studia BIG stane pulzujícím centrem života na Vltavské – směrem na východ od budovy se bude rozprostírat nový městský park, jižní strana otevře přístup k vodě, na západní straně vznikne náměstí a na sever se naskytne pohled na novou městskou část Bubny-Zátory. Budova samotná bude zájemcům přístupná ze všech směrů a úrovní,“ uvedl loni v květnu Michal Sedláček, předseda poroty soutěže, která vítězný návrh vybrala.

25. ledna 2024 12:16 Čas čtení 0:21 Známá drogerie v Praze otevírá svoji nejmodernější prodejnu. Nabízí slevu 20 procent na celý nákup Známá drogerie v Praze otevírá svoji nejmodernější prodejnu. Nabízí slevu 20 procent na celý nákup

Se zahájením stavebních prací se počítá v roce 2027, nový koncertní sál by měl být dokončen za deset let, tedy v roce 2032. Cena se bude odhadem pohybovat okolo šesti miliard korun.

Domů
Sdílet
Diskuse