Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Peclová
28. ledna 2024 18:45
Čas čtení 0:55

„Není to tak černobílé,“ říká ministr spravedlnosti o případu znásilňované dívky, který otřásl Českem

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
„Není to tak černobílé,“ říká ministr spravedlnosti o případu znásilňované dívky, který otřásl Českem
Zdroj: Úrad vlády ČR

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) mluvil v pořadu Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News o případu muže, který dva roky znásilňoval svou nezletilou nevlastní dceru. Prý dle něj příběh není černobílý, jak se ze začátku zdál.

Případ získal pozornost veřejnosti o to více, když soud muži zmírnil trest ze tří let vězení na podmínku. Ministr v pořadu řekl, že je nutné nastudovat spis. „Musím říct, že už to není tak černobílý příběh, jak to bylo patrné v prvních dnech. Nebylo známé odůvodnění a vypadalo to mnohem hůře, než to vypadá dnes,“ řekl.

Dále podotkl, že by nebylo správné, aby za znásilnění soudy nemohly ukládat i podmíněný trest. Nicméně vyžaduje kontrolu toho, jakým způsobem soudy podmínky ukládají.

„Nechci se nikoho dotknout, protože ten příběh je složitý. Neříkám tím, že měl být uložen podmíněný trest. To budeme teprve zkoumat,“ doplnil ministr.

28. ledna 2024 14:00 Čas čtení 5:00 Propletení do preclíku i otvírání vagíny rukama. Vyzkoušela jsem nápadité polohy z Kámasútry. Jaká byla nejlepší? Propletení do preclíku i otvírání vagíny rukama. Vyzkoušela jsem nápadité polohy z Kámasútry. Jaká byla nejlepší?

Hromadné znásilnění? Doživotí

„Představme si hromadné znásilnění, těm bych dal doživotí, protože se nedokážou vcítit do oběti. Pak je další možnost znásilnění, dva mladí lidé se opijí, kdy muž o tom ani nepřemýšlí a vykoná nějakou pohlavní aktivitu se ženou, která je taky opilá. Taky je to znásilnění, ale když někdo takový pak půjde do vězení, tak za tři roky, až vyleze, z něj bude jiný člověk. Tím pachatele nehájím,“ uvedl ministr.

Podle poslankyně Taťány Malé z hnutí ANO, bývalé ministryně spravedlnosti, by se měl zavést důraz na znásilnění v manželství nebo v partnerském vztahu. „Je třeba říci, že řada znásilnění se odehrává v blízkých vztazích. I proto jsme se dohodli na tom, že změníme definici znásilnění, a já děkuji ministerstvu spravedlnosti, že bylo konstruktivní a že jsme našli dohodu,“ řekla.

Domů
Sdílet
Diskuse