Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
29. ledna 2024 v 17:49
Čas čtení 0:31

Slavné hračkářství končí v Česku. Nahradit ho má zábavní centrum

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Slavné hračkářství končí v Česku. Nahradit ho má zábavní centrum
Zdroj: Unsplash / George Filippopoulos

Český investor se po více než sedmi letech působení nedohodl s britskou firmou Hamleys na cílech prodejny. Na stejné adrese bude dále cílit na dětské zákazníky, jen v jiném podání.

V pondělí o změně informovaly Hospodářské noviny. Logo a štíty Hamleys z prodejny zmizely již v prosinci, obchod však stále funguje bez přerušení provozu. Ne jeho místě vzniká vnitřní zábavní centrum pod názvem The Playground.

29. ledna 2024 v 11:26 Čas čtení 0:30 Konec nejzadluženějšího developera na světě. Společnosti byla nařízena likvidace Konec nejzadluženějšího developera na světě. Společnosti byla nařízena likvidace

Ke změně se vyjádřil Pavel Čmelík, vlastník společnosti Inexad, která byla českým investorem britské firmy. „S Hamleys jsme se nedomluvili na prodloužení spolupráce. Zjednodušeně lze říct, že jsme každý věřili v něco jiného. Hamleys chtěli mít tradiční kamenný obchod s hračkami, zatímco my chceme indoor zábavní centrum, kam se lidé chodí primárně bavit,“ uvedl.

Stále půjde částečně i o prodejnu, kromě hraček však bude možné zakoupit i další zboží. „Nejsou to jen hračky, ale i produkty pro široké spektrum zákazníků. Dokonce můžeme říct, že klasických hraček bude spíše méně,“ upřesnil Čmelík. Koncept by tak měl odpovídat spíše zábavnímu centru.

Domů
Sdílet
Diskuse