Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
2. února 2024 10:19
Čas čtení 0:27

Kim Čong-un se připravuje na válku. Poblíž hranic testoval rakety

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Kim Čong-un se připravuje na válku. Poblíž hranic testoval rakety
Zdroj: TASR/AP

Lídr KLDR zkontroloval stavbu nových válečných lodí v přístavu Nampcho. V pátek ráno Jižní Korea upozornila na několik střel vyslaných z pobřeží Severní Koreje.

„Posílit námořní síly je nyní nejdůležitějším úkolem pro věrohodnou obranu námořní suverenity země a pro intenzivnější přípravy na válku,“ citují Novinky.cz Kim Čong-una, který navštívil přístavní město Nampcho.

2. února 2024 9:31 Čas čtení 0:58 VIDEO: Norsko potkala nejsilnější bouře za 30 let. Záběry ukazují sílu, s jakou udeřila VIDEO: Norsko potkala nejsilnější bouře za 30 let. Záběry ukazují sílu, s jakou udeřila

Podle státního tisku přišel zkontrolovat stavbu nových válečných lodí včetně ponorek. Loni jeho námořnictvo získalo první ponorku s jaderným pohonem. V neděli při svém raketovém testu odpálilo střely s plochou dráhou letu právě z podvodního plavidla.

Neidentifikované střely

Několik střel ze západního pobřeží KLDR bylo jihokorejskou armádou zaznamenáno i v pátek ráno, zatím nebyly identifikovány. Kim Čong-un se dle ministerstva pro sjednocení snaží opakujícími se výhrůžkami podkopat důvěru jihokorejských obyvatel ve vládu. KLDR válkou vyhrožuje už delší dobu. Raketovými testy navíc porušuje rezoluci Rady bezpečnosti Spojených národů.

Domů
Sdílet
Diskuse