Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
5. února 2024 v 20:41
Čas čtení 0:44

Britský král Karel III. má rakovinu. Diagnózu zveřejnil kvůli spekulacím

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Britskému králi Karlu III. byla diagnostikována rakovina, oznámil v pondělí Buckinghamský palác. Neupřesnil, o jaký druh rakoviny se jedná, ale údajně nejde o rakovinu prostaty. Král zároveň v pondělí zahájil léčbu.

„Během nedávného vyšetření krále souvisejícího s nezhoubným zvětšením prostaty byl zaznamenán samostatný problém, který vzbuzuje obavy. Následné diagnostické testy identifikovaly formu rakoviny,“ uvedl Buckinghamský palác v prohlášení.

Lékaři 75letému králi doporučili, aby po dobu léčby odložil svá veřejná vystoupení. Podle BBC se očekává, že ho budou zastupovat další vysoce postavení členové královské rodiny. Státní záležitosti však bude nadále vyřizovat ze své kanceláře.


Charles „je pozitivně naladěn a těší se, že se co nejdříve vrátí do veřejné služby“, uvedl palác. Přesto se král v neděli objevil na bohoslužbě v Sandringhamu, kde zamával davům.

Přesně před týdnem byl propuštěn ze soukromé nemocnice The London Clinic, kde podstoupil operaci zvětšené prostaty.

Britský panovník se „rozhodl oznámit svou diagnózu, aby předešel spekulacím a v naději, že to pomůže veřejnosti pochopit všechny lidi s rakovinou na celém světě“, uvedl Buckinghamský palác ve svém prohlášení.

Již dříve se král podobně snažil povzbudit muže, aby si nechali vyšetřit prostatu. Následně britská Národní zdravotní služba zaznamenala na svých internetových stránkách nárůst vyhledávání výrazu „zvětšená prostata“. Karel III. prostřednictvím svého mluvčího vzkázal, že je velmi potěšen, že jeho diagnóza má pozitivní dopad na povědomí veřejnosti o zdraví.

Kráľ Karol III.
Zdroj: Pexels/cottonbro
Domů
Sdílet
Diskuse