Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
TASR
10. února 2024 6:46
Čas čtení 0:41

Letový režim jí zachránil přes půl milionu korun. Důchodkyni se pokusil okrást podvodník vydávající se za vnuka

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Letový režim jí zachránil přes půl milionu korun. Důchodkyni se pokusil okrást podvodník vydávající se za vnuka
Zdroj: Pixabay/pasja1000

Seniorka se měla s podvodníkem setkat v nemocnici.

Letový režim, který se nevědomky aktivoval na mobilním telefonu, zachránil 85leté důchodkyni ze Slovenska 20 tisíc eur (zhruba půl milionu korun). Jinak by se pravděpodobně stala další obětí podvodu. Banskobystrická krajská policie o případu informovala v pátek na sociální síti a znovu vyzvala seniory a jejich příbuzné k obezřetnosti.

9. února 2024 14:17 Čas čtení 0:26 AKTUÁLNĚ: Policie pátrá po starší ženě z Olomouce. Rodina má o ni starost kvůli zdraví AKTUÁLNĚ: Policie pátrá po starší ženě z Olomouce. Rodina má o ni starost kvůli zdraví

„Ve středu 7. února kontaktovala důchodkyni z českého čísla neznámá osoba, která ji známým způsobem požádala o peníze. Žena udělala chybu, když se hned zeptala, zda jí volá vnuk, a oslovila ho křestním jménem. Na to si neznámý zřejmě počkal a začal se za vnuka vydávat. Přikázal jí, aby vybrala peníze z banky, měl si pro ně přijet do nemocnice v Banské Bystrici,“ popsala policie.

Zachránila ji náhoda

Když žena dorazila do nemocnice, zjistila, že na svém mobilním telefonu nevědomky aktivovala režim letadlo a nemohla se nikomu dovolat. Požádala o pomoc pracovníka ostrahy, který jí nabídl, že zavolá jejímu vnukovi ze svého telefonu. Ten nic nevěděl, okamžitě informoval policii a doprovodil babičku do banky, kde si pod jeho dohledem uložila peníze zpět na svůj účet.

Domů
Sdílet
Diskuse