Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
10. února 2024 16:32
Čas čtení 1:05

Princ Harry se dohodl s britským bulvárem. Za narušení soukromí dostane tučné odškodné

Kategorie:
Osobnosti
Uložit Uložené

Princ Harry obviňuje média z toho, že ničí život jemu i členům jeho rodiny.

Britský princ Harry uzavřel dohodu o mimosoudním vyrovnání s vydavatelem bulvárních novin, který narušil jeho soukromí tím, že se mu naboural do telefonu a používal i jiné nelegální způsoby sledování. Oznámil to v pátek princův právník David Sherborne.

Harry žádal vysoké odškodné

Sherborne uvedl, že mediální společnost Mirror Group Newspapers souhlasila, že Harrymu zaplatí soudní náklady a odškodné, přičemž konečná částka bude vyčíslena až později. První platba ve výši 400 tisíc liber (přes 11 milionů korun) musí být na základě dohody vyplacena během 14 dnů.


Britský nejvyšší soud přiznal princi Harrymu v prosinci odškodné 140 tisíc liber (přes čtyři miliony korun). Žaloba vůči Mirror Group Newspapers se týkala 33 článků.

Harry a Meghan při rozhovoru s Oprah.
Harry a Meghan při rozhovoru s Oprah. Zdroj: Getty Images


Soudce Timothy Fancourt ve vyneseném rozsudku uvedl, že sledování telefonů bylo v 90. letech v této mediální společnosti „rozšířené a běžné“ a že vedoucí pracovníci novin takovou činnost kryli.

Média obvinil z toho, že mu ničí život

Případ proti společnosti Mirror Group Newspapers, která vydává Daily Mirror a další bulvární noviny, je jedním z několika sporů, které Harry inicioval vůči britským médiím. Princ je obviňuje z toho, že ničí život jemu i členům jeho rodiny, přičemž zmiňuje svou zesnulou matku princeznu Dianu a svou manželku Meghan.


V červnu se stal Harry prvním výše postaveným členem britské královské rodiny, který za více než 100 let vypovídal u soudu. Stalo se tak právě na jednání v případě proti Mirror Group Newspapers.


Harry, vévoda ze Sussexu, přijel začátkem tohoto týdne do Británie, aby navštívil svého otce krále Karla III., kterému nedávno diagnostikovali rakovinu. V Británii však strávil jen asi 24 hodin a následně odletěl zpět do Spojených států, kde žije i s manželkou a dvěma dětmi.

Domů
Sdílet
Diskuse