Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Vondráková
11. února 2024 16:06
Čas čtení 1:18

Mistrovství světa v biatlonu: Podívej se na program a výsledky českého týmu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Mistrovství světa v biatlonu: Podívej se na program a výsledky českého týmu
Zdroj: Český biatlon/Petr Slavík

Po jedenácti letech se v Novém Městě na Moravě koná mistrovství světa v biatlonu. Českému biatlonu se zatím příliš nedaří.

Program začal již v sobotu sedmého února, kde ve smíšené štafetě skončili čeští reprezentanti ve složení Krčmář, Mikyska, Davidová a Jislová až na 14. místě. Zvítězil tým z Francie.

V pátek se poté představily ženy ve sprintu na sedm a půl kilometru. Zvítězila Francouzka Simon. Z Češek dopadla nejlépe Markéta Davidová, která dojela sedmnáctá a jako jediná skončila v druhé desítce. Na 32. místě pak skončila Tereza Voborníková, jako 40. dorazila Lucia Charvátová a těsně za ní na 48. pozici Jessica Jislová.

10. února 2024 23:44 Čas čtení 3:44 České hvězdy, neuvěřitelný zvrat a válka o titul! Nabitý turnaj Oktagon 53 přinesl tvrdá ukončení i extrémně napínavé souboje České hvězdy, neuvěřitelný zvrat a válka o titul! Nabitý turnaj Oktagon 53 přinesl tvrdá ukončení i extrémně napínavé souboje

Českému týmu se příliš nedařilo ani ve sprintu mužů na deset kilometrů. Nejlépe dojel na 19. pozici Michal Krčmář. Dále pak 33. skončil Tomáš Mikyska, 41. do cíle dorazil Jakub Štvrtecký a nejméně se dařilo Jonáši Marečekovi, který dojel na 58. místě. Všechny medailové pozice z tohoto závodu putují do Norska, zvítězil Sturla Holm Laegreid.

Biatlonistky si však své výsledky ze sprintu vylepšily ve stíhacím závodě. Markéta Davidová i přes dvě chyby dojela na devátém místě a o několik pozic se posunula i Tereza Voborníková, která skončila na 13. místě. Další z Češek Jessica Jislová však kvůli třem chybám skončila až 42. a Lucie Charvátová závod nedokončila. Vítězkou se stejně jako ve sprintu stala Julia Simon.

Na vybojování lepších pozic budou mít čeští biatlonisté ještě prostor. Čekají je vytrvalostní závody i štafety.

Program zbylých závodů:

DATUM A ČASZÁVOD
Neděle 11. února, 17:05Stíhací závod mužů (15 km)
Úterý 13. února, 17:10Vytrvalostní závod žen (15 km)
Středa 14. února, 17:20Vytrvalostní závod mužů (20 km)
Čtvrtek 15. února, 18:00Smíšená štafeta dvojic
Sobota 17. února, 13:45Štafeta žen (4 × 6 km)
Sobota 17. února, 16:30Štafeta mužů (4 × 7,5 km)
Neděle 18. února, 14:15Hromadný start žen (12,5 km)
Neděle 18. února, 16:30Hromadný start mužů (15 km)
Domů
Sdílet
Diskuse