Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Adam Tichý
12. února 2024 15:15
Čas čtení 0:42

„Do kterého pozadí by organizátoři nejraději zalezli?“ Poslanci SPD vadily modro-žluté bundy na biatlonu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
„Do kterého pozadí by organizátoři nejraději zalezli?“ Poslanci SPD vadily modro-žluté bundy na biatlonu
Zdroj: Profimedia

Poslance Radka Kotena pobouřily modro-žluté bundy, které na sobě měly děti na biatlonovém mistrovství v Novém Městě na Moravě. Myslel si, že bundy mají znázorňovat ukrajinské vlajky, modrá a žlutá jsou ale oficiální barvy Mezinárodní biatlonové unie.

Už od minulého týdne probíhá v Novém Městě na Moravě mistrovství světa v biatlonu. Závody se jely i o víkendu a po posledním nedělním závodě přidal poslanec z hnutí SPD Radek Koten na svůj facebookový účet poměrně kuriózní příspěvek.

12. února 2024 11:10 Čas čtení 0:47 El Niño vrcholí, ale brzy ho vystřídá úplně jiný jev, varují meteorologové El Niño vrcholí, ale brzy ho vystřídá úplně jiný jev, varují meteorologové

Poslance Kotena pobouřily modro-žluté bundy, které na sobě měly na biatlonu děti. Nejspíš si myslel, že bundy a ti, kdo je nosí, mají vyjadřovat solidaritu s Ukrajinou. Na svém Facebooku se svých příznivců ptal, zda „je Nové Město ještě na Moravě, nebo už na Ukrajině“. Ukrajinská vlajka má ale barvy obráceně. Navíc žlutá a modrá jsou barvy Mezinárodní biatlonové unie (IBU).

Chybného úsudku člena hnutí SPD si všiml například server Manipulátoři.cz, který se dlouhodobě věnuje vyvracení hoaxů, dezinformací či misinformací. Tento server ve svém příspěvku na Facebooku uváděl věci na pravou míru.

Poslanec příspěvek ze svého Facebooku již stáhl, kritice se ale nevyhnul. Pod facebookovým příspěvkem serveru Manipulátoři.cz z něj měli lidé velkou legraci. Na webu Forum 24 zase vyšel článek od komentátora Jana Jandourka s titulkem „Kdyby hloupost nadnášela, Koten z SPD už je na Měsíci“.

Domů
Sdílet
Diskuse