Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Vondráková
15. února 2024 15:13
Čas čtení 0:43

Na Ukrajině zemřel český dobrovolník. Bojoval proti agresi Ruska

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Na Ukrajině zemřel český dobrovolník. Bojoval proti agresi Ruska
Zdroj: TASR

Během bojů o město Avdijivka na východě Ukrajiny o víkendu zemřel český dobrovolník. Oficiálně je již čtvrtým od února 2022.

O jeho úmrtí informoval na sociální síti X (dříve Twitter) dobrovolnický účet Vozím drony na Ukrajinu. Zprávu následně potvrdilo i ministerstvo zahraničí. „Mohu potvrdit, že o víkendu u Avdijivky došlo k úmrtí jednoho českého občana,“ sdělil serveru Novinky mluvčí resortu zahraničí Daniel Drake.

Pozici Čecha údajně zasáhla minometná palba, od té doby jej nikdo neviděl a místo nyní okupují ruské jednotky. Dle oficiálních záznamů je již čtvrtým českým dobrovolníkem, který od 24. února 2022 zemřel na Ukrajině kvůli Ruskem vyprovokované agresi. Neoficiálně však může být obětí více. „Dobrovolníci bojující po boku Ukrajinců nemají povinnost se naší ambasádě hlásit,“ přiblížil Drake.

17. července 2023 6:00 Čas čtení 4:18 Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet

Avdijivka v Doněcké oblasti čelí silnému náporu již déle. Starosta Vitalij Barabaš nedávno ve vyjádření uvedl, že nezůstala jediná část města, která by byla klidná. Ve městě údajně zůstalo asi 950 obyvatel oproti normálním 34 tisícům.

Domů
Sdílet
Diskuse