Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Karolína Fejtová
24. února 2024 11:30
Čas čtení 0:46

Předpověď počasí na víkend: Česko si užije příjemné teploty. Podívej se, kolik bude stupňů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí na víkend: Česko si užije příjemné teploty. Podívej se, kolik bude stupňů
Zdroj: Wikimedia Commmons/volně k užití

Sobota i neděle se budou vyznačovat polojasnou oblohou. Přestože se ve vyšších polohách vyskytnou sněhové vločky, teploty zůstanou v únoru nadprůměrně vysoké. Předpověď zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

Během sobotního dne můžeme podle předpovědi meteorologů očekávat nejvyšší denní teploty od sedmi do jedenácti stupňů, na horách to bude okolo tří stupňů.

Místy nás čeká zatažená obloha s občasným deštěm, před polednem však začne oblačnost a déšť od jihozápadu postupně ubývat a zbytek dne bude provázet polojasná až lehce oblačná obloha s ojedinělými přeháňkami a slabým větrem. V místech s vyšší polohou se však mohou objevit smíšené až sněhové srážky.

Nedělní obloha bude opět oblačná až polojasná. Ráno se budou místy vyskytovat mrznoucí mlhy. Celý den ve východních Čechách, na Moravě a ve Slezsku povane čerstvý jihovýchodní až jižní vítr od čtyř až do osmi metrů za sekundu, místy s nárazy až kolem patnácti metrů za sekundu. Na západě Čech bude vítr mírnější.

Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi třemi až minus dvěma stupni. Nejvyšší denní teploty stoupnou a dosáhnou devíti až třinácti stupňů. 

Domů
Sdílet
Diskuse