Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Fábryová TASR
26. února 2024 9:24
Čas čtení 0:50

Americký pilot se zapálil před izraelským velvyslanectvím. Křičel: „Svobodu Palestině!“

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Americký pilot se zapálil před izraelským velvyslanectvím. Křičel: „Svobodu Palestině!“
Zdroj: TASR

Před izraelským velvyslanectvím ve Washingtonu se zapálil pilot ve službě.

Pilot amerického letectva v aktivní službě utrpěl v neděli vážná zranění poté, co se na protest proti válce v Pásmu Gazy zapálil před izraelským velvyslanectvím ve Washingtonu.

Muž v armádní uniformě, jehož totožnost nebyla bezprostředně známa, přišel před velvyslanectví krátce před 13. hodinou místního času. V ruce držel telefon, kterým své počínání živě vysílal na streamovací platformě Twitch.

26. února 2024 7:00 Čas čtení 0:41 Česká policie by mohla dostat revoluční vychytávku. Umožní na dálku zastavit ujíždějící auto Česká policie by mohla dostat revoluční vychytávku. Umožní na dálku zastavit ujíždějící auto

Na začátku videa pilot hovořil o tom, že nechce mít s genocidou nic společného. „Už se nebudu podílet na genocidě,“ řekl, polil se čirou tekutinou a zapálil se, zatímco křičel „Svobodu pro Palestinu!“. Video bylo později z platformy odstraněno.

Muž byl ve vážném stavu hospitalizován

Po uhašení požáru byl muž převezen do místní nemocnice. Jeho stav zůstává vážný, uvedl policejní mluvčí. Mluvčí letectva potvrdil, že čin provedl voják v aktivní službě. Případ vyšetřuje místní policie a tajná služba.

K incidentu došlo v době, kdy se izraelská armáda připravuje na invazi do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, zatímco probíhají jednání o dočasné dohodě o příměří s palestinskými bojovníky Hamásu.

Domů
Sdílet
Diskuse