Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
29. února 2024 v 9:36
Čas čtení 0:29

Jaké počasí nás čeká v březnu? Teploty začnou odpovídat jaru

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Jaké počasí nás čeká v březnu? Teploty začnou odpovídat jaru
Zdroj: Freepik / jannoon028

Společně s březnem přichází 20. den měsíce jaro. Bude tomu odpovídat i počasí?

Posledních pět týdnů byly teploty nadprůměrné, některé byly dokonce na hranici dlouhodobých extrémů. Teplé počasí bude pokračovat i v březnu, už však ne tak extrémně, uvedl Český hydrometeorologický ústav.

28. února 2024 v 17:55 Čas čtení 0:55 Ochránci zvířat: Ministr Výborný odmítá ukončit týrání lišek a psů, norování považuje za efektivní Ochránci zvířat: Ministr Výborný odmítá ukončit týrání lišek a psů, norování považuje za efektivní

Prvních sedm dní příštího měsíce se teploty vyšplhají k nadprůměrným hodnotám. Od pátku do pondělí bude na teploměru nejvíce okolo 12 a 13 stupňů. Ostatní tři týdny budou teploty ve srovnání s minulými lety průměrné, vychýlí se jen lehce. V druhém a třetím týdnu budou nejvyšší průměrné teploty okolo 11 stupňů, posledních sedm dní v měsíci bude kolem 13 stupňů.

Průměrně se budou nejnižší teploty ve všech čtyřech týdnech března pohybovat kolem jednoho stupně nad nulou. „Srážek bude oproti minulým týdnům už méně, jednotlivé týdny předpovědi by měly být v mezích dlouhodobých průměrů,“ píšou meteorologové.

Domů
Sdílet
Diskuse